Sapņos tevi ķersta briesmoņi un spoki? Lūk, kas vainīgs

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Eksperti brīdina, ka gulēšana pārāk karstā guļamistabā var cilvēkam izraisīt murgus par spokiem, briesmoņiem un zombijiem.

Kā ārvalstu medijiem atklāja britu Miega biedrības bijušais priekšsēdētājs Nīls Stenlijs (Neil Stanley), guļamistabā naktsmiera laikā gaisa temperatūrai būtu jābūt no 16 līdz 18 Celsija grādiem, jo lielāks siltums var izraisīt miega traucējumus, kas izpaužas dažādu murgu veidā.

«Lai cilvēks labāk izgulētos, ķermeņa temperatūrai jāsamazinās par vienu grādu. Parasti temperatūra tiek zaudēta caur seju vai galvu, kas neatrodas zem segas. Savukārt, ja cilvēks guļ istabā, kurā ir pārāk silts, tā ķermeņa temperatūra nevar samazināties līdz vajadzīgajam līmenim, tāpēc cilvēka miegs zaudē kvalitāti,» komentēja Stenlijs.

Ja miegs ir slikts, smadzeņu aktivitāte nespēj samazināties, tāpēc sapņi ir košāki un iespiežas atmiņā pēc pamošanās. Diemžēl tas pats notiek arī ar murgiem, kas var būt ļoti spilgti un izteikti.

«Ir rūpīgi jānoregulē temperatūra guļamistabā. Ja tur būs pārāk karsts vai auksts, miegs zaudēs kvalitāti. Turklāt, ja guļamistabā ir vēss, tad var daudz ātrāk aizmigt,» jau iepriekš atzina britu miega biedrība.

Stenlijs arī atklāja, ka gulēšana pareizā gaisa temperatūrā var novērst krākšanu un citus miega traucējumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu