Vīrietis apēd pasaulē asāko piparu un piedzīvo mežonīgas galvassāpes

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Doma vien par pasaulē asākā pipara apēšanu liek asarām saskriet acīs, bet, lūk, kāds vīrs šādu piparu patiesi apēdis. Rezultāts bija visai baiss, proti, šo vīru pēc drosmīgā akta pārņēmušas spēcīgas galvassāpes.

Kā rakstīts pētījumā, kas publicēts zinātniskajā žurnālā «BMJ Case Reports», 34 gadus vecais vīrietis apēda piparu «Karolīnas pļāvējs», kas tiek uzskatīts par pasaulē asāko piparu. Pēc Skovila čili asuma skalas tam ir 2200000 asuma mērvienības. Salīdzinājumā halapeņjo piparam ir aptuveni 5000 asuma mērvienības.

Pētījums (Angļu val., 212 Kb, pdf)

Uzreiz pēc pipara apēšanas vīrietis piedzīvoja kuņģa krampjus, bet vēlāk asas sāpes kaklā un pakausī. Nākamajās dažās dienās viņu piemeklēja īslaicīgu, bet regulāru un ārkārtīgi spēcīgu galvassāpju epizodes. Galvassāpes bija tik spēcīgas, ka vīrietis bija spiests doties uz slimnīcu, kur ārsti noskaidroja, ka galvassāpes izraisa sašaurinātas artērijas vīrieša galvā.

Bieži šādu stāvokli izraisa daži recepšu medikamenti vai narkotikas, tomēr šoreiz pie vainas, iespējams, bija asais pipars.

Par laimi, pēc laika galvassāpes mitējās bez īpašu medikamentu palīdzības un paliekošus bojājumus smadzenēs neatstāja.

Pētījumu vari lasīt arī šeit (Angļu val.)

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu