Solis ceļā uz nemirstību? Zinātnieki 36 stundas pie dzīvības notur mirušas cūkas smadzenes

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV pētniekiem izdevies 36 stundas pie dzīvības noturēt no cūkas ķermeņa atdalītas smadzenes, laižot tām cauri ar skābekli bagātinātu šķidrumu.

Kā vēsta izdevums «Telegraph», lai arī šīs smadzenes nebija pie apziņas, Jēla Universitātes zinātnieki ir pārliecināti, ka šis revolucionārais notikums var pavērst jaunas iespējas smadzeņu pētniecībā un ārstniecības metožu izstrādāšanā, kas palīdzēs cīnīties pret dažādām slimībām, piemēram smadzeņu vēzi un vecuma vājprātu.

Šis zinātnes notikums ir raisījis visai dažādas emocijas zinātnieku starpā:

Kalifornijas universitātes neiroloģe Anna Devora (Anna Devor) atklāja, ka šis sasniegums var palīdzēt zinātniekiem izveidot detalizētu smadzeņu karti.

Tomēr citi zinātnieki nav tik pozitīvi noskaņoti, sakot, ka šis panākums nenozīmē to, ka tagad būs iespējams piekrāpt nāvi, jo pagaidām nav iespējams smadzenes transplantēt citā ķermenī.

«Tās cūkas smadzenes nebija apziņas stāvoklī. Par to es esmu drošs. Ja zinātniekiem izdotos izņemt smadzenes no cilvēka un saglabāt smadzeņu aktivitāti, kas nodrošina apziņu un atmiņas, tad gan es būtu pārbijies,» stāstīja neirologs Nenads Sestans (Nenad Sestan).

Pētnieku komanda apgalvo, ka viņi izmantoja vairāk nekā 100 cūku smadzenes, kas tika savāktas no lopkautuves.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu