Uzmanību! Septiņas lietas, ko nevajadzētu sildīt mikroviļņu krāsnī

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Ja kādu lietu ir iespējams iedabūt mikroviļņu krāsnī, tad kāds to noteikti būs pamēģinājis uzsildīt. Lai samazinātu cietušo cilvēku un virtuves iekārtu skaitu, izdevums «ThoughtCo» nosauc septiņas lietas, kuras pakļaut mikroviļņiem ir bīstami.

 
Foto: PantherMedia/Scanpix

Kompaktdiski

Galvenais noteikums ir šāds: ja tas nav ēdiens, tad mikroviļņu krāsnī to noteikti nevajadzētu likt. Tiesa, ieliekot kompaktdisku mikroviļņu krāsnī, var novērot visai skaistu un interesantu «lāzeršovu», tomēr tas var novest arī pie ugunsgrēka, toksiskiem izdalījumiem un pilnībā sabeigtas mikroviļņu krāsns. Arī pats kompaktdisks vairs nestrādās, kas gan varētu būt pozitīvi, ja tas ir «Nickelback» albums.

 
Foto: PantherMedia/Scanpix

Vīnogas

Nē, iegūt rozīnes, ieliekot mikroviļņu krāsni svaigas vīnogas, nevar. Ugunsgrēku gan var. Lai arī vīnogas sastāv galvenokārt no ūdens un varētu šķist, ka mikroviļņu krāsnī tās lielu postažu radīt nevar, tomēr vīnogu sfēriskā forma un vaskotā miziņa var likt veidoties plazmai. Vienkārši sakot, mikroviļņu krāsnī var veidoties miniatūras plazmas bumbas. Dzirksteles var pārvietoties no vienas vīnogas uz otru, kā arī pamatīgi pabojāt mikroviļņu krāsns iekšieni.

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Zobu bakstāmie un sērkociņi

Līdzīgi kā ar vīnogām, arī zobu bakstāmie un sērkociņi var likt mikroviļņu krāsnī vedoties plazmai, kas rezultātā var novest pie ugunsgrēka. Zobu bakstāmie vēl varētu būt pieļaujami, bet par sērkociņiem gan ir skaidrs – ugunsgrēks būs.

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Asie pipari

Nemaz necenties izžāvēt asos piparus, izmantojot mikroviļņu krāsni. Piparu karsēšanas rezultātā gaisā izdalās kapsaicīns, kas var nokļūt cilvēka plaušās un acīs. Lai arī tas varētu kalpot kā ģimenes izjokošanas pasākums, tomēr vieglāk būtu vienkārši apspricēt savu ģimeni ar asaru gāzes baloniņu.

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Spuldzītes

Kāpēc gan kāds iedomātos mikroviļņu krāsnī ielikt spuldzīti? Atbilde ir vienkārša – enerģija, ko izdala mikroviļņu krāsns, liek spuldzītei iedegties. Tomēr spuldzīte var arī uzsprāgt, radot dzirksteles un rezultātā – ugunsgrēku. Turklāt dažu veidu spuldzes karstuma ietekmē var izdalīt arī toksisku gāzi, saindējot visus, kas atrodas tuvumā.

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Olas čaumalā

Olas uzsildīt mikroviļņu krāsnī var pilnīgi droši. Noteikums ir tikai viens – pirms sildīšanas tās jānoloba. Ola čaumalā sasilst tik ātri, ka spiediens nespēj līdzsvaroties, tāpēc ola kļūst par miniatūru spridzekli. Labākajā gadījumā būs pieķēzīta mikroviļņu krāsns, bet sliktākajā – atsprāgušas krāsns durvis un nopietni apdegumi.

 
Foto: PantherMedia/Scanpix

Ūdens

Iespējams, tu mikroviļņu krāsnī ūdeni sildi katru dienu. Lai arī liels risks nepastāv, tomēr ir iespēja ūdeni uzsildīt pārāk strauji un stipri. Tas notiek tad, kad ūdens kļūst karstāks nekā tā vārīšanās punkts, tomēr nevārās. Kad ūdens šādā stāvoklī tiek sakustināts, tas sāk vārīties, bieži vien tik strauji, ka izraisa sprādzienu. Apdegumus šādā veidā cilvēki gūst katru dienu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu