Indonēzijā delfīniem izoperē zobus, lai tūristi varētu peldēties ar tiem vienā baļļā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Miljoniem tūristu katru gadu dodas uz Indonēzijas salām, lai atpūstos bagātās kultūras, kristāldzidrā ūdens un mežiem noaugušo kalnu skavās. Tomēr dzīvniekiem tā nav nekāda paradīze; tiem ir jāizdabā tūristu iegribām.

Kā vēsta Starptautiskā dzīvnieku aizsardzības organizācija, 26 no iecienītajām tūristu vietām Indonēzijas salās nežēlīgi izmanto dzīvniekus, lai apmierinātu izklaidēties kāro tūristu iegribas.

Organizācija atklāja, ka šajās vietās dzīvniekiem netiek nodrošinātas pat pamatvajadzības. Dzīvnieki tiek turēti šauros un neērtos būros, tie ir nošķirti no savas dabiskās vides, nesaņem pilnvērtīgu pārtiku un ir spiesti darboties tūristu interesēs.

Pētnieki atklāja, ka delfīni tiek turēti nepiemēroti mazos baseinos, ziloņi tiek apmācīti ar pātagas palīdzību, bet orangutāni ir spiesti nemitīgi fotografēties ar tūristiem, turklāt tiem kā tādiem galma ākstiem augu dienu vēl jāuzjautrina cilvēki.

Viens no visšķebinošākajiem atklājumiem ir tāds, ka delfīniem tiek izoperēti zobi, lai tūristi varētu ar tiem peldēties vienā baļļā, netiekot sakosti.

«Ir šausmīgi, ka tik skaistā vietā kā Bali dzīvnieki tūristu iegribu dēļ tiek pakļauti baisiem dzīves apstākļiem un procedūrām,» teica pētnieks Stīvs Makivors (Steve McIvor).

Tā nav liela problēma tikai Indonēzijā. Nežēlība pret dzīvniekiem, lai izpatiktu cilvēku iegribām, ir plaši sastopama visā pasaulē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu