Nedzimuši bērni priekšroku dod Mocartam, nevis Adelei

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Jaunā pētījumā noskaidrots, ka Mocarta komponētās mūzikas atskaņošana bērniem, kas vēl atrodas mātes miesās, var tiem likt justies labāk. Pētnieki arī brīdina, ka vajadzētu izvairīties no Adeles mūzikas skandēšanas.

Kā vēsta «Telegraph», pētnieki atklāja, ka bērni pirms dzimšanas patiesi dod priekšroku klasiskajai, nevis popmūzika. Mocarts nav vienīgais, kas tos padara laimīgākus, proti, pozitīvas reakcijas tika novērotas arī Baha un Bēthovena skaņdarbu atskaņošanas laikā. Savukārt vismazākā reakcija tika izrādīta Adeles populārās dziesmas «Someone Like You» un Queen «Bohemian Rhapsody» atskaņošanas laikā.

Lai nonāktu pie šāda atklājuma, Barselonas zinātnieki izpētīja vairāk nekā 300 vēl nedzimušu bērnu mutes un mēles kustības, kad tiem tika atskaņots attiecīgais skaņdarbs.

Katram auglim tika atskaņots 15 dažādu dziesmu sakompilējums, kas katrs pārstāvēja klasiskās, pasaules tautu, populārās un rokmūzikas žanru.

Mūzikas žanrs, kas izraisīja vislielāko reakciju augļiem, bija klasiskās mūzikas žanrs, kam sekoja tradicionālā tautu mūzika un visbeidzot – populārā mūzika un rokmūzika.

Šāda veida kustības bērniem mātes miesās ir ļoti neparastas laikā, kad mūzika neskan. Pētnieki ir pārliecināti, ka mūzika var stimulēt augļa smadzeņu reģionus, kas atbild par valodu un komunikācijas spēju.

«Mūzika ir sena komunikācijas forma, ko izmantoja cilvēku senči. Skaņa, žesti un deja ir runātās valodas priekšteči,» komentēja pētniece Marisa Lopesa-Tijona (Marisa López-Teijón).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu