Buboņu mēris atgriežas ar jaunu upuri

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: akg-images/Scanpix

Kāds zēns no Aidaho štata ASV saķēris buboņu mēri, neskatoties uz to, ka šī slimība šajā štatā nebija manīta 26 gadus, vēsta «Times».

Bērns nekavējoties tika nogādāts slimnīcā, kur izgāja antibiotiku kursu. Tagad viņš jau ir mājās un atkopjas pēc slimības.

Vietējais veselības departaments paziņojis, ka tā ir buboņu mēra atgriešanās, tomēr nav īsti saprotams, vai zēns to saķēra Aidaho štatā vai viesojoties Oregonā. Pētnieki skaidroja, ka vāverēs, kas dzīvo netālu no zēna mājām Aidaho štatā, 2015. un 2016. gadā tika atrasti šīs slimības iedīgļi, lai arī līdz šim nebija novērots neviens saslimšanas gadījums.

«Mēri pārnēsā blusas, tāpēc cilvēki var samazināt slimības risku, atbrīvojot savus mīluļus no tām, kā arī, apmeklējot mēra skartas vietas, kārtīgi apģērbties, lai netiek klāt insekti,» komentēja pētniece Sāra Korela (Sarah Correll).

Buboņu mēris jeb melnā nāve plosījās viduslaiku Eiropā, nogalinot miljoniem cilvēku. Mūsdienās to ir relatīvi viegli izārstēt, tomēr tas joprojām var būt nāvējošs, piemēram, pagājušajā gadā buboņu mēris Madagaskarā nogalināja vairāk nekā 200 cilvēku.-

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu