Kāpēc pases fotogrāfijās mums vajadzētu smaidīt (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Jaunā pētījumā atklāts, ka pases fotogrāfijās mums vajadzētu būt smaidošiem – tas varētu novērst ar identitāti saistītus pārpratumus.

Pētījums, kas publicēts zinātniskajā žurnālā «British Journal of Psychology», papildina iepriekš veikto pētījumu, kurā zinātnieki secināja, ka cilvēkiem ir grūti identificēt vienu un to pašu cilvēku dažādās fotogrāfijās. Tas var radīt īpašas problēmas tiem, kuriem ikdienā jāpārbauda cilvēku pases, kā arī jāprot atšķirt viltota pase no īstas.

Pētījums (Angļu val.)

Lai noskaidrotu, kā ar šo problēmu tikt galā, pētnieki izvirzīja hipotēzi, ka smaidošu indivīdu ir daudz vieglāk atpazīt dažādās fotogrāfijās, kā arī šāda fotogrāfija ir līdzīgāka indivīdam dzīvē.

Lai pierādītu šo hipotēzi, pētnieku komanda palūdza 40 cilvēkiem atlasīt 60 nezināmu cilvēku attēlu pārus. Fotogrāfijās cilvēku sejas izteiksme bija neitrāla vai smaidoša.

Atklājās, ka smaidošo cilvēku fotogrāfiju pārus cilvēki atrada par 9 procentiem labāk nekā neitrālās fotogrāfijas.

«Šis pētījums parāda, ka smaidīga seja ir atpazīstamāka nekā neitrāla, tāpēc nākotnē vajadzētu pārdomāt, vai nevajadzētu cilvēkiem pases fotogrāfijās ļaut smaidīt,» komentēja pētījuma autore Mila Mileva.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu