Krievijas iedzīvotājai zem sejas ādas divas nedēļas dzīvo tārps

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: The New England Journal of Medicine

Kad kāda Krievijas iedzīvotāja virs savas kreisās acs pamanīja dīvainu izaugumu, viņa to nofotografēja, tomēr tad notika kaut kas pagalam dīvains – izaugums sāka pārvietoties.

Vairāk nekā divu nedēļu laikā 32 gadus vecā sieviete novēroja mistiskā izauguma pārvietošanos no uzacs uz augšlūpu. Līdz nolēma, ka prātīgāk būtu nevis uzņemt «selfijus», bet vērsties pie ārsta. Slimnīcā noskaidrojās, ka sieviete ir inficējusies ar parazītisku tārpu «Dirofilaria repens», kas parasti parazitē zem suņu, kaķu, lapsu un citu dzīvnieku ādas.

Kā rakstīts pētījumā, kas publicēts zinātniskajā žurnālā «The New England Journal of Medicine», cilvēkā tārps var nokļūt nejauši, proti, pašam tārpam cilvēka organisms nav īpaši iekārojama dzīvesvieta, jo tas tajā nespēj vairoties.

Pētījums (Angļu val.)

Šie tārpi izplatās ar moskītu palīdzību. Gadījumi, kad tas ir nokļuvis cilvēka organismā, ir reģistrēti dažās Eiropas daļās, kā arī Āzijā un Āfrikā. Šī sieviete atklāja, ka nesen viesojusies laukos ārpus Maskavas, kur viņu sakoda odi.

Ārsts Vladimirs Kartaševs pastāstīja, ka kopš 1997. gada Krievijā un Ukrainā ir bijuši aptuveni 4000 gadījumu, kad šis tārps parazitējis cilvēka organismā. Turklāt pēdējos gados šo gadījumu skaits ir ievērojami pieaudzis.

Lai arī tas izklausās visai šausmīgi, tomēr no parazīta ir relatīvi viegli tikt vaļā, proti, jāveic vienkārša ķirurģiska operācija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu