Vai veikt brīnumdarbus Jēzum palīdzēja kaņepes? (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Robin Utrecht/Sipa USA/Scanpix

Kāds kontroversiāls vēsturnieks paziņojis, ka Jēzus Kristus ar saviem apustuļiem, iespējams, izmantoja kaņepju eļļu, lai brīnumaini izdziedētu slimniekus, vēsta izdevums «Daily Star».

Vēsturnieks Deivids Bīnenstoks (David Bienenstock) apgalvo, ka kaņepes Vidējos Austrumos pirms 2000 gadiem bija plaši pieejamas un bieži lietotas, lai ārstētu slimos un nespēcīgos.

«Svaidāmās eļļas, kas tika izmantotas baznīcās kristietības agrīnajā periodā, saturēja kaņepju ekstraktu,» pārliecināts ir Bīnenstoks.

Mūsdienās ir apstiprināts, ka kaņepju ekstrakts var palīdzēt cilvēkiem, kas sirgst gan ar dažādām fiziskām, gan garīgām kaitēm, tomēr, iespējams, tas bija zināms arī antīkajai sabiedrībai.

Tomēr daudzi vēsturnieki kritizē šo apgalvojumu, jo pierādījumu, ka šis ekstrakts tiešām tika iegūts no kaņepēm, nav pietiekami daudz. Tomēr pats apgalvojuma un daudzu grāmatu, kas iedrošina lietot marihuānu, autors saka, ka terapijas, kuru pamatā ir kaņepes, bija populāras jau pirms 2000 gadiem.

Foto: Robin Utrecht/Sipa USA/Scanpix

«Vēstures avoti pierāda, ka kaņepes tajā laikā bija plaši pieejamas. Antīkie cilvēki zināja, kā tās izaudzēt un izmantot medicīnā. Nav nekādas īpašas atšķirības starp mūsdienās un toreiz lietoto kaņepju eļļu,» stāstīja Bīnenstoks.

Vēsturnieks arī ir pārliecināts, ka liecības par to ir redzamas arī Vecajā Derībā, proti, tajā atklāta kādas svētas eļļas recepte, kas satur teju trīs kilogramus auga «keneh-bosum». Vēsturnieks ir pārliecināts, ka aiz šā nosaukuma slēpjas tieši kaņepes.

Tiesa, lielākā daļa vēsturnieku uzskata, ka šī sastāvdaļa patiesībā ir smaržīgā kalme, kas medicīnā tiek lietota tūkstošiem gadu.

Bīnenstoks pat ir pārliecināts, ka šo eļļu līdzi nēsājis arī pats Jēzus Kristus, lai dziedētu slimos. Tiesa, citi vēsturnieki un eksperti atkal iebilst pret šādu uzskatu, jo tam absolūti trūkst pierādījumu.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu