Desmit piemīlīgi dzīvnieki, kas varētu tevi ātri nogalināt (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zhang Zhihe/SIPA ASIA/SIPA

Pasaule ir pilna ar piemīlīgiem un pūkainiem dzīvnieciņiem dažādās krāsās, formās un izmēros. Lai arī daži no tiem patiesi ir nekaitīgi, daudziem piemīt tādas pašaizsardzības spējas, kas var pamatīgi kaitēt neuzmanīgam un naivam cilvēkam. Pat mājdzīvnieki, piemēram, suņi, ja vien sagribētu, varētu pavisam mierīgi nogalināt savu saimnieku. Lūk, tāpēc izdevums «ThoughtCo» ir apkopojis vēl dažus piemīlīgus, bet attiecīgā situācijā cilvēkam bīstamus dzīvniekus.

 
Foto: Reuters/ScanPix

Lēnais loris

Paveries tajās milzīgajās un skumjajās acīs! Šie lēnie un pūkainie dzīvnieciņi mēdz kāpelēt pa Āzijas koku zariem, barojas ar insektiem, ogām un reizēm arī putniem. Diezgan jauki radījumi, vai ne?

Nē. Lori ir kā piemīlīgas klaburčūskas, proti, to elkoņos ir indes dziedzeri, ko briesmu brīžos šie dzīvnieki laiza, lai to kodiens būtu nāvējošs. Ar šā dziedzera sekrētu loris apsmērē arī savu galvu, tāpēc tas reizēm paceļ ķepas gaisā un izskatās tik piemīlīgs. Lora kodiens var būt nāvējošs arī cilvēkam, savukārt tam, kurš šo dzīvnieciņu gribētu apēst, diez vai tas labi garšos.

 
Foto: AP/Scanpix

Pandas

Ar savām apaļajām acīm un skaisto, melnbalto kažoku lielās pandas izskatās pēc lielām, mīkstām rotaļlietām. Tomēr neļaujiet to izskatam sevi apmuļķot. Aiz mīlīgā purniņa slēpjas masīvi ilkņi un ārkārtīgi spēcīgs žoklis, kas paredzēts bambusu graušanai, tāpēc panda mierīgi varētu pārkost arī cilvēka kaulus.

 
Foto: AP/Scanpix

Aļņi

Šie milzīgie un ragainie dzīvnieki bieži vien cilvēkiem nešķiet bīstami, jo mēdz bēgt un reti izskatās dusmīgi. Tomēr, ja cilvēks pietuvojas pārāk tuvu aļņu teritorijai, tie spēj kļūt ārkārtīgi agresīvi. Statistika liecina, ka aļņi katru gadu pasaulē nogalina 52 cilvēkus, neskaitot tos, kas iet bojā automašīnu sadursmēs ar šiem masīvajiem dzīvniekiem.

 
Foto: AFP/Scanpix

Milzu skudrulāči

Kad iztēlojas skudrulāci, prātā ienāk lēns, mīlīgs dzīvnieks ar garu snuķi, kas nevienam citam, izņemot skudrām, pāri nodarīt nevar. Muļķības! Skudrulāči, kas parasti dzīvo Dienvidamerikā un Amerikas centrālajā daļā, var izaugt pat vairāk nekā 2 metrus gari. Tiem ir asi un gari nagi, ko tie izmanto, lai izrakņātu termītu pūžņus, tomēr tīri labi tiktu galā arī ar cilvēka miesu.

Reizēm izskan ziņas, ka Amerikā kādam uzbrucis skudrulācis vai vienu otru pat nogalinājis.

 
Foto: Caters News/Scanpix

Peles

Ar savu ūsaino purniņu un mazajām austiņām parastā mājas pele izskatās mīļa un nekaitīga – kā izkāpusi no Disneja multfilmas. Tomēr katru gadu šie grauzēji ir atbildīgi par neskaitāmām slimībām un nāvēm.

Kāds «jautrs» fakts: peles ir visizplatītākie dzīvnieki pasaulē – uzreiz aiz cilvēku populācijas. Savukārt slimības tās pārnēsā tā, it kā tas būtu to tiešais pienākums.

 
Foto: NHPA/Photoshot/Scanpix

Bebri

Lai arī «bebra kungs» bieži vien tiek asociēts ar visai mīlīgu radījumu, tomēr šis radījums var tev uzbrukt tik mežonīgi, ka tu diez vai tiksi cauri bez ievainojumiem. Tāpēc tuvoties tam nav prāta darbs. Bebri ļoti sargā savu teritoriju, tāpēc pat nelielas provokācijas gadījumā var kļūt agresīvi.

Tiem ir ārkārtīgi asi zobi, kas nekad nebeidz augt. Zobus šie dzīvnieki izmanto, lai grauztu kokus un veidotu dambjus vai arī... pārkostu uz pusēm kāda garāmgājēja kāju! 2013. gadā Baltkrievijā bojā gāja 60 gadu vecs zvejnieks, kad bebrs tam bija pārkodis artēriju kājā.

Bebri arī bieži mēdz slimot ar trakumsērgu, tāpēc, ja redzi, ka priekšā rosās bebrs, bēdz, ko kājas nes.

 
Foto: Caters News/Scanpix

Jūras leopardi

Lai arī tā varētu nešķist, jūras leopards līdz ar polārlāci ir Antarktīdas bīstamākais plēsējs. No malas izskatās, ka šie šķietami neveiklie plēsēji smaida. Tieši tas bieži mēdz pievilināt cilvēkus, kas tā arī atrod savu galu. Veids, kādā šie zvēri nogalina pingvīnus, izraisīs nelabu dūšu pat bargākajam vīram. Šiem roņiem ir ārkārtīgi spēcīgi žokļi un spuras, turklāt tie var izaugt pat 4 metrus gari.

 
Foto: AP/Scanpix

Ziloņi

Visiem patīk ziloņi. Tie ir milzīgi, lēni un neveikli, kā arī pasaulē lielākie veģetārieši, tāpēc cilvēkam kaitēt nevar? Nieki! Ziloņi var būt pat 4 metrus lieli un svērt 6 tonnas. Lai arī tie lielākoties paši izvairās no kontakta ar cilvēku, tomēr zilonis var kļūt agresīvs, ja divkājainā radība tam neliek mieru. Katru gadu ziloņi sabradā aptuveni 500 cilvēku.

 
Foto: DPE/Scanpix

Delfīni

Kuram gan nepatīk piemīlīgie, «smaidīgie» un komunikablie delfīni. Tiesa, nepieradināti delfīni tik jauki un mierīgi nemaz nav. Tie bieži uzbrūk citiem zīdītājiem - nereti arī cilvēkiem.

 
Foto: Olga Tuča

Suņi

Lai cik nepatīkama būtu šī patiesība, tā ir jāatklāj – jā, cilvēka labākais draugs suns var ātri vien kļūt par tā ļaunāko un bīstamāko ienaidnieku. Katru gadu suņi sakož miljoniem cilvēku. Daudzi no tiem inficējas un mirst no koduma sekām. Tomēr nevainosim tikai suņus, jo, visticamāk, lielākajā daļā gadījumu tos izprovocējis cilvēks pats.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu