Vārnas mēdz veidot «bandas» un tramdīt kraukļus (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Wild Wonders of Europe / Relanzón / Scanpix

Lai arī kraukļi mēdz būt lielāki par vārnām, tomēr agresijas ziņā vārnas tos pārspēj. Jaunā pētījumā atklāts, ka vārnas 97 procentos gadījumu mēdz savākties grupās un «abižot» lielākus putnus.

Pētījumā, kas publicēts zinātniskajā žurnālā «The Auk: Ornithological Advances», ornitologi arī novēroja, ka vārnas mēdz terorizēt pat kraukļus.

Pētījums (Angļu val.)

Pētījumā zinātnieki izanalizēja vairāk nekā 2000 putnu vērojumus Ziemeļamerikā, kas bija apkopoti tiešsaistes datubāzē «eBird». Pētnieku komanda īpašu uzmanību pievērsa putnu ķīviņiem un ainām, kurās bija redzama vārnu agresivitāte pret kraukļiem.

Ainas, kurās putni ķīvējās viens pret vienu bija ļoti retas. Vārnas izrādīja agresiju lielākoties brīžos, kad tās bija mazos pulciņos.

«Ir divas teorijas: pirmā ir tāda, ka lielāki putni ne vienmēr dominē pār mazākiem, bet otrā – tas pierāda, ka drosme un agresija ir saistīta ar pūli arī putnu vidū,» atklāja pētījuma autors «Bens Frīmens» (Ben Freeman).

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu