Stīvens Hokings varētu doties kosmosā

Apollo TV
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Izcilais zinātnieks, fiziķis Stīvens Hokings varētu doties kosmosā, vēsta «The Independent».

Kā norādījis pats Hokings, viņš pametīs Zemi Ričarda Brensona kosmosa kuģī. Britu televīzijas programmā «Good Morning Britain» Hokings atklāja, ka nekad nav domājis, ka varētu doties kosmosā. «Ričards Brensons man piedāvāja vietu viņa kosmosa kuģī «Virgin Galactic» un es nekavējoties teicu jā,» teica Hokings.

Brensona kosmosa lidojumu kompānija «Virgin Galactic» cer drīzumā pārvadāt cilvēkus uz komerciālām kosmosa misijām. Brensons bija gatavs veikt pirmos lidojumus uz kosmosu jau 2009. gadā, taču līdz šim tas vēl nav noticis.

Plašā intervijā Hokings atklāja, ka «trīs bērni man ir devuši nenovērtējamu laimi. Es varu teikt to, ka ceļojums uz kosmosu arī darīs mani laimīgu».

Hokings sprieda arī par ASV prezidentu Donaldu Trampu sakot, ka viņš ir «demagogs, kurš, iespējams izdarīs tā, lai Hokings nebūtu vēlama persona ASV. Viņa prioritāte ir apmierināt savu elektorātu, kuri ir nevis liberāli, bet drīzāk ne pārāk labi informēti».

Runājot par «Brexit», Hokings brīdināja, ka Lielbritānijai ir jāsaglabā maksimāli daudz saiknes ar Eiropu, jo pretējā gadījumā tas Lielbritānijai draud ar pasaules līdera zinātnes jomā statusa zaudēšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu