Satelīta «Venta-1» startam varēs sekot līdzi video tiešraidē

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Ventspils Augstskolas izstrādātā Latvijas pirmā satelīta Venta-1 startam kosmosā varēs sekot līdzi video tiešraidē www.venta.lv. Nesējraķetes starts paredzēts 23.jūnijā plkst.6:59 un jau pēc 22 minūtēm plkst. 7:21 Venta-1 tiks atdalīts no nesējraķetes un uzsāks patstāvīgu misiju kosmosā.

Indijas nesējraķete PSLV-C38 ir 44 metrus augsta un tās diametrs ir 2,8 metri. Tās kopējā masa ir 320 tonnas un tā sastāv no 4 posmiem.

Ar raķetes palīdzību kosmosā tiks nogādāti 30 satelīti no 15 valstīm - arī Latvijas pirmais satelīts Venta-1, TVNET pavēstīja Ventspils Augstskolas Speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos Inta Ozola.

Ventspils Augstskolas pārstāvis jau devies uz Indiju, lai būtu klāt vēsturiskajā notikumā - Indijas Kosmosa pētniecības organizācija ISRO ir apstiprinājusi nesējraķetes PSLV-C38 startu 2017.gada 23.jūnijā.

Nesējraķetes startu gan var ietekmēt dažādi faktori, bet šobrīd viss liecina, ka starta laiks netiks mainīts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu