Japāna plāno līdz 2030.gadam nosūtīt cilvēku uz Mēnesi

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Japānas Kosmosa izpētes pārvalde (JAXA) plāno līdz aptuveni 2030.gadam nosūtīt cilvēku uz Mēnesi.

Sākotnēji plānots pievienoties ASV Nacionālās aeronautikas un kosmosa pārvaldes (NASA) vadītajai misijai 2025.gadā, lai uzbūvētu kosmosa staciju Mēness orbītā, kas ir daļa no NASA plašākas ieceres sasniegt Marsu.

Tokija cer, ka dalība daudznacionālā misijā un dalīšanās ar Japānas tehnoloģijām nodrošinās tai vietu stacijā, no kurienes tā varēs nosūtīt astronautu uz Mēnesi.

JAXA plāns šonedēļ tika prezentēts Izglītības ministrijas darba grupai, bet pilnīgāks projekts gaidāms nākamgad, ziņo raidorganizācija NHK.

Arī Ķīna un Indija aktīvi strādā pie savu kosmosa programmu attīstīšanas.

Novembrī Ķīnas kosmosa kuģis «Shenzhou-11» atgriezās uz Zemes, atvedot mājās divus astronautus no Ķīnas līdz šim garākās orbitālās misijas.

Pekina arī publiskojusi skices ar zondi un pašgājēju robotu, ko tuvāko gadu laikā plāno nosūtīt uz Marsu.

NASA un citas globālās kosmosa aģentūras smagi strādā pie tā, lai nosūtītu uz Marsu astronautus līdz aptuveni 2030.gadam.

Martā ASV Kongress pieņēma likumprojektu, kuru parakstījis ASV prezidents Donalds Tramps un kurā NASA uzdots 2033.gadā nosūtīt cilvēku uz Marsu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu