Stīvens Hokings: Cilvēcei steidzami jāpošas prom no šīs planētas

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Pasaulslavenais britu fiziķis un zinātnieks Stīvens Hokings paziņojis, ka pieaugošā cilvēku populācija un darbības līdz 2600. gadam iznīcinās Zemi, pārvēršot to par degošu ugunsbumbu.

Kā ziņo ārvalstu mediji, Hokings mudinājis cilvēkus sākt lūkoties zvaigznēs un meklēt vietu, kur varētu pārvākties uz dzīvi. Zinātnieks arī nežēlo padoma – visreālāk būtu bēgt uz kaimiņos esošo Kentaura Alfa galaktiku.

Slavenais pētnieks videokonferencē «Tencent Web Summit» ietvaros arī piebilda, ka potenciālajiem finansētājiem nevajadzētu sēdēt rokas klēpī salikušiem un iesaistīties projektos, kas kādreiz palīdzētu cilvēkiem aizceļot uz citu galaktiku. Arī pats zinātnieks aktīvi darbojas projektā, kura ietvaros jau tuvāko 20 gadu laikā uz Kentaura Alfa galaktiku plānots nosūtīt īpašu nano-zondi.

«Ja izdosies šo nano-zondi ievietot gaismas starā, tad līdz Marsam tā varēs aizceļot stundas laikā, bet sasniegt Kentaura galaktiku nieka 20 gadu laikā,» komentēja Hokings.

Tā kā Kentaura Alfa galaktika atrodas 4,37 gaismas gadus lielā attālumā no Zemes, ar pieejamajām tehnoloģijām būtu nepieciešami 30 tūkstoši gadu, lai tur nokļūtu.

Hokinga projekts «Starshot» tiecas radīt sīku zondi, ko uz priekšu virzītu gaismas stars, liekot tai lidot neiedomājamā ātrumā.

Pētnieki uzskata, ka pastāv ļoti liela iespēja, ka Kentaura Alfa galaktikā eksistē planētas, kas būtu derīgas cilvēkam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu