Pētnieki nespēj izskaidrot, kāpēc Visums joprojām eksistē

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: NASA

Daži no pasaules vadošajiem zinātniekiem apgalvo, ka Visumam nevajadzētu eksistēt, jo, balstoties uz fizikas likumiem, Visumam bija jāiznīcina pašam sevi uzreiz pēc tā rašanās. Tomēr, kā redzams, tā nenotika, un tagad zinātnieki cenšas saprast – kāpēc.

Nature

Antimatērija jeb antiviela ir parastās matērijas «spoguļattēls», proti, kamēr matērija sastāv no parastiem nukloniem un elektroniem, antimatērija sastāv no antinukloniem un pozitroniem, kuru elektriskais lādiņš ir pretējs.

Kad matērija satiekas ar antimatēriju, tās nekavējoties neitralizē viena otru, izdalot enerģijas uzplaiksnījumu. Tiek uzskatīts, ka Lielā sprādziena laikā radās vienāds matērijas un antimatērijas daudzums, kā rezultātā vajadzēja norisināties pilnīgai vielu iznīcībai. Paradoksālākais ir tas, ka izplatījums sastāv gandrīz tikai no parastās matērijas, bet antimatērija praktiski nav tajā atrodama.

Pētnieki ir izvirzījuši vairākas teorijas, kāpēc pastāv šāds fenomens, piemēram, iepriekš nezināma atšķirība starp antimatērijas un matērijas magnētismu, tomēr jaunais pētījums pierāda, ka to magnētisms ir pilnīgi identisks.

«Visi mūsu pētījumi pierādīja tikai to, ka starp antimatēriju un matēriju pastāv pilnīga simetrija, kas ir iemesls, kāpēc izplatījumam nevajadzētu eksistēt,» komentēja pētījuma autors Kristians Smorra (Christian Smorra).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu