«SpaceX» uz starta platformas izmēģinājusi jaunās raķetes «Falcon Heavy» dzinējus

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

ASV kompānija «SpaceX» trešdien uz palaišanas platformas izmēģinājusi savas jaunākās un lielākās raķetes «Falcon Heavy» dzinējus.

Raķete uz īsu brīdi pirmo reizi tika iedarbināta Kenedija kosmosa centrā. Tika izmēģinātas visas trīs nesējraķetes un to 27 dzinēji. Dzinēju dārdoņa bija labi dzirdama piecus kilometrus attālajā preses centrā un no starta platformas pacēlās milzīgi baltu dūmu mākoņi.

«SpaceX» dibinātājs un vadītājs Īlons Masks stundu vēlāk paziņoja, ka pārbaude veikta labi un aptuveni pēc nedēļas gaidāms starts.

Ilgi gaidītais «Falcon Heavy» izmēģinājuma lidojums paredzēts februārī. Tā laikā kosmosā tika nogādāta Maskam piederoša automašīna «Tesla Roadster», kas veiksmīga izmēģinājuma gadījumā ieies orbītā ap Sauli. Masks gan pats vairākkārt brīdinājis, ka raķete var uzsprāgt.

«Falcon Heavy» izstrādāta kosmosa kuģu nogādāšanai uz Mēness vai Marsa, kā arī īpaši lielu satelītu nogādāšanai Zemes orbītā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu