Seši astronauti veiksmīgi atgriezušies no misijas uz viltus Marsa

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Sešu Izraēlas astronautu komanda veiksmīgi noslēgusi eksperimentālu misiju uz viltus Marsa Negevas tuksnesī Izraēlā, kur viņi dzīvoja simulētos Marsa apstākļos.

Kā ziņo Izraēlas zinātņu un tehnoloģiju ministrija, eksperiments tika realizēts netālu no izolētās Izraēlas pilsētas Mitzpe Ramon, kuras apkārtnes ģeoloģija, izskats un sausums atgādina Marsa vidi.

Misijas dalībnieki nodarbojās ar inscenētu vides pētniecību, kas reiz varētu notikt arī uz Marsa. Eksperimenta plānā bija satelītkomunikācijas, izolācijas psiholoģisko efektu novērošana, radiācijas mērījumi un dzīvības pazīmju meklēšana augsnē.

Eksperimenta dalībnieks, kodolfizikas profesors Gajs Rons (Guy Ron) stāstīja, ka šis projekts nebija paredzēts tikai, lai sagatavotos potenciālajai misijai uz Marsu, bet arī lai piesaistītu sabiedrības interesi Marsa pētniecības norisēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu