Šī Zemes fotogrāfija atgādina, cik mazi mēs patiesībā esam

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: NASA/Goddard/University of Arizona/Lockheed Martin

Lūk, pavisam jauns skats uz mūsu planētu, kas lieku reizi atgādina, cik mēs uz milzīgā Visuma fona patiesībā esam mazi.

Attēlā, ko uzņēmusi NASA zonde «OSIRIS-Rex», kā divi spoži, bet sīki punktiņi uz piķa melna fona redzama Zeme un Mēness. Attēls uzņemts 17. janvārī no 63,6 miljonu kilometru liela attāluma.

«Vairākas debess spīdekļu konstelācijas ir redzamas šajā attēlā, piemēram, augšējā kreisajā stūrī redzama Plejādes jeb Sietiņa zvaigžņu kopa Vērša zvaigznājā. Hamals – spožākā Auna zvaigznāja zvaigzne – ir redzams augšējā labajā attēla stūrī. Savukārt Zeme un Mēness ir redzams pašā attēla vidū,» rakstīts NASA oficiālajā attēla aprakstā.

Foto: NASA/Goddard/University of Arizona/Lockheed Martin

Kā vēsta «Live Science», zonde «OSIRIS-Rex» kosmosā tika palaista 2016. gada septembrī un prom no Zemes traucas ar 30600 km/h lielu ātrumu. Tās galvenais uzdevums ir savākt un atpakaļ uz Zemes nogādāt paraugus no lielā un Zemei potenciāli bīstamā asteroīda Bennu.

Plānots, ka zonde kādu brīdi pētīs bīstamo asteroīdu tā orbītā, bet 2020. gada jūlijā nolaidīsies uz tā un savāks nepieciešamos paraugus. Ja viss izdosies kā plānots, zonde uz Zemes atgriezīsies 2023. gada septembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu