Dienvidāfrikas astronoms nejauši vēlreiz atklāj Marsu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kosmosa pētnieks Pīters Dansbijs (Peter Dunsby) no Keiptaunas universitātes Dienvidāfrikā paziņojis par nezināmu astronomisku parādību, kas izrādījusies nekas cits kā Marss.

Zinātnieks par saviem novērojumiem pavēstījis interneta servisā ATel (The Astronomer's Telegram), ko astronomi izmanto, lai ātri apmainītos ar informāciju par jaunākajiem atklājumiem un novērojumiem, tai skaitā gamma staru uzplaiksnījumiem, pārnovām un citām kosmiskām parādībām.

Dansbijs savā vēstījumā norādījis, ka 20.martā viņš novērojis īpaši spožu objektu, turklāt tas bijis novērojams ļoti ilgu laiku, lai gan parasti šādi negaidīti objekti ir novērojami īsu brīdi. Dansbijs arīdzan norāda, ka 8.martā, kad viņš novērojis to pašu debesu reģionu, šis objekts nav bijis redzams.

Tā kā zinātnieks sākotnēji bijis neziņā, viņš aicinājis kolēģus palīdzēt noskaidrot noslēpumainā debesu ķermeņa izcelsmi. Jāteic gan, ka Dansbijs pats diezgan ātri saprata, ka viņam misējies, un 40 minūtes pēc pirmā ieraksta ATel ievietoja vēsti, ka ir novērojis Marsu. Pie viena viņš atvainojies par sagādātajām neērtībām.

The Astronomer's Telegram uz notikušo atbildēja ar humoristisku ierakstu Twitter, kam pievienots Marsa atklājēja sertifikāts ar Dansbija vārdu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu