Brensona pasažieru kosmosa kuģis veiksmīgi pacēlies izplatījumā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Angļu biznesa magnāta Ričarda Brensona kompānijas «Virgin Galactic» pārstāvji paziņojuši, ka to pasažieru kosmosa kuģis «Virgin Space Ship Unity» 5. aprīlī ir veiksmīgi paveicis pirmo virsskaņas, raķešu dzinēja darbināto izmēģinājuma lidojumu.

Kā vēsta izdevums «Reuters», šis izmēģinājums norisinājās trīs ar pusi gadus pēc kosmosa kuģa «SpaceShipTwo» neveiksmīgā testa lidojuma Kalifornijas tuksnesī, kura laikā gāja boja lidaparāta pilots.

Žurnālistiem kompānijas pārstāvji paziņoja, ka šis kosmosa kuģis būs paredzēts, lai ļautu asu izjūtu cienītājiem un pētniekiem paviesoties kosmosā.

Kosmosa kuģa testa lidojums norisinājās aptuveni 160 kilometrus no Losandželosas. Tajā ir vieta diviem pilotiem un sešiem pasažieriem, un tas var sasniegt 100 kilometru lielu augstumu, nodrošinot pasažieriem dažas minūtes īsu bezsvara stāvokli un, pašsaprotami, elpu aizraujošu skatu uz zemeslodi.

Līdz šim lidojumam pieteikušies jau 700 cilvēki. Lidojuma cena ir 250 tūkstoši dolāru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu