NASA: Uz Marsa pirmajai jāizkāpj sievietei (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Wikimedia Commons

12 cilvēki ir spēruši kāju uz objekta, kas nav Zeme. Visi 12 bija vīrieši, kas 20. gadsimta 60. un 70. gados Apollo misiju kontekstā izkāpa uz Mēness virsmas. NASA inženieri atzīst, ka uz Marsa gan pirmais solis būtu jāsper daiļā dzimuma pārstāvei.

Kā vēsta izdevums «BBC», NASA inženiere Alisone Makintīre (Allison McIntyre) paziņojusi, ka tas būtu tikai godīgi, ja pirmais cilvēks uz Marsa būtu sieviete.

«Manas nodaļas direktore ir sieviete. Arī bijusī direktore bija sieviete. Mums ir sieviešu dzimuma astronauti, tomēr sieviete nekad nav spērusi kāju uz Mēness, tāpēc būtu godīgi, ja uz Marsa pirmā izkāptu tieši sieviete,» klāstīja Makintīre.

Apollo misijas norisinājās pirms NASA nolēma pieņemt arī sieviešu dzimuma astronautus 1978. gadā. NASA pirmā astronaute, kas pacēlās kosmosā, bija Sallija Raida (Sally Ride), kurai bija vairākas reizes jāskaidro, ka nē, viņai nevajadzēs simts tamponus nedēļā.

Neskatoties uz dzimumu jautājumu, joprojām nav skaidrs, kad uz Marsa varētu izkāpt pirmais cilvēks. Bijušais ASV prezidents Baraks Obama centās virzīt Marsa apguvi, bet Donalds Tramps koncentrējas uz Mēness atkārtotu apmeklējumu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu