Pedofilus un pašnāvniekus nākotnē apturēs smadzeņu implanti (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Stenfordas Universitātes zinātnieki paziņojuši, ka nākotnē seksuālos varmākas apturēt varēs ar īpašiem smadzeņu implantiem, kas, reaģējot uz «vājuma mirkli» varmākas smadzenēs, to neitralizēs ar elektrības lādiņu, novēršot potenciālo uzbrukumu.

Kā rakstīts pētījumā, kas publicēts zinātniskajā žurnālā «Proceedings of the National Academies of Sciences», zinātnieki atklājuši, ka smadzenes sūta īpašus signālus vien dažas sekundes pirms varmāku pārņem impulss paveikt noziegumu.

Pētījums

Šī aktivitāte norisinās atsevišķā smadzeņu kodolā (nucleus accumbens), kas atbild par tā saucamo atalgojuma sajūtu un liek ķermenim izjust baudu pēc ēšanas vai seksa.

Šīs baudas var būt tik intensīvas, ka bieži pārmāc cilvēka spēju loģiski spriest par savas rīcības potenciālajām sekām, tomēr tagad zinātnieki ir atklājuši, kā šie signāli izskatās un kā tos izslēgt.

Pētnieki parādīja, ka izraisot atalgojuma centrā nelielu elektrisku impulsu tajā pašā brīdī, kad varmākam parādās vēlme veikt noziegumu, iespējams šo vēlmi novērst.

Ar šo metodi būs iespējams cīnīties pret lieko svaru, narkomāniju, azartspēļu atkarību, nimfomāniju, satiriāzi, dusmu lēkmēm, pašnāvnieciskām tieksmēm un citām kaitēm.

«Iedomājies, ka tu varētu paredzēt un novērst pašnāvības mēģinājumu, dusmu lēkmi, kārtējo heroīna injekciju, vēlmi lietot alkoholu vai nekontrolējamu ēšanu,» teica ārsts Keisijs Helperns (Casey Halpern).

Smadzeņu implanti pašlaik tiek lietoti, lai tiktu galā ar Pārkinsona slimību, un šī ir pirmā reize, kad tos plānots izmantot, lai apturētu nevēlamu uzvedību.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu