Vai Īlona Maska kompānijas izveidotajos tuneļos cilvēki varēs vizināties bez maksas?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Uzņēmējs Īlons Masks paziņojis, ka cilvēkiem jau pēc dažiem mēnešiem būs pieejami bezmaksas braucieni pa viņa kompānijas «the Boring Company» izveidoto tuneli zem Losandželosas.

Tiesa, jautājums ir viens – vai sensācija, ko Masks par jauno pazemes transporta sistēmu ir izveidojis sociālajos medijos, attaisnosies, jo, kā izrādās, tunelis atrodas nevis zem Losandželosas, bet gan zem blakus esošās pilsētiņas Havtornas, kur atrodas gan «the Boring Company», gan «SpaceX» biroji.

Kā vēsta ārvalstu mediji, nav īsti skaidrs, vai pilsētas varas iestādes vispār ļaus cilvēkam spert kāju šajos tuneļos, jo sākotnēji šis projekts esot bijis vien eksperimentāls pasākums, lai pārbaudītu Maska konceptu par transporta tīklu pazemē.

«Tajā tunelī nebūs nedz mašīnu, nedz cilvēku,» tika paziņots Havtornas pilsētas padomes sēdē pagājušā gada augustā.

Masks pirmās ziņas par tuneļa būvniecību sociālajos medijos pauda 2016. gada decembrī pēc tam, kad sūdzējās par satiksmes sastrēgumiem Losandželosā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu