Neskatoties uz to, ka valstī notiekošais pilsoņu karš ir iegājis savā noslēguma fāzē, Sīrija tik un tā ir uzskatāma par vienu no nedrošākajām vietām uz zemeslodes. Daudzās valsts daļās vēl arvien norisinās sadursmes starp valdības un opozīcijas spēkiem. Tāpat ir saglabājies salīdzinoši augsts teroristu uzbrukuma risks un vēl arvien nav atrasts ilgtermiņa risinājums tūkstošiem sagūstīto Islāma valsts kaujinieku un to ģimeņu problēmai, kuri pagaidām atrodas Sīrijas Ziemeļos.

 Tiek uzskatīts, ka visnestabilākā situācija ir Ziemeļrietumos esošajā Idlibas provincē. To gandrīz visu pilnībā kontrolē teroristiskās organizācijas Al Qaeda atzars Hayyat Tahrir Al-Sham. Savukārt, Bašara Al Asada spēki cenšas teritoriju pastāvīgi atbrīvot. Lai to izdarītu tiek izmantota aplenkuma un bombardēšanas pieeja. Vēl šajā vasarā ANO Augstā pārstāve cilvēktiesību jautājumos Mišela Bašelē ziņoja, ka Asada valdībai lojālie spēki izvērš uzbrukumus pret civilo infrastruktūru (piemēram, skolām, slimnīcām, tirgiem un ceptuvēm).

Drošības situācija ir pasliktinājusies arī Sīrijas Demokrātisko spēku (SDF) kontrolētajās Ziemeļsīrijas teritorijās. Tajās vēl nesen norisinājās Turcijas veidots militārs iebrukums, kura mērķis bija atbrīvot visu Turcijas dienvidu pierobežu Sīrijas pusē no kurdu elementiem. Lai gan pagaidām cīņa ir iesaldēta, nav lielu garantiju, ka tā varētu neatjaunoties.

Ja nu tomēr Sīrijā ir gadījies nokļūt, būtu ieteicams palikt galvaspilsētā Damaskā un citās lielākajās Rietumsīrijas pilsētās, kuras kontrolē Bašara Al Asada spēki. Tajās drošības riski ir viszemākie.