Drošības situācija Irākā ir nedaudz labāka kā Sīrijā, taču tajā vēl arvien pastāv iekšpolitiska nestabilitāte. Pēc teroristiskās organizācijas «Islāma valsts» teritoriālās sakaušanas valsts ir centusies veikt strukturālās pretkorupcijas reformas un atjaunošanu. Tomēr vismaz vienkāršie iedzīvotāji šīs pārmaiņas nav izjutuši. Šā iemesla dēļ Irākā šogad norisinājās masveidīgi pret valdību vērsti protesti, kuri nav beigušies vēl arvien. Sacelšanās vilnis visvairāk ir skāris galvaspilsētu Bagdādi un dienvidu pilsētas.

Relatīvi drošāk ir Irākas ziemeļos esošajā Kurdistānas autonomajā reģionā. Tur kopš 2017. gada neveiksmīgā neatkarības referenduma nopietni satricinājumi nav notikuši un valda daudz lielāka stabilitāte. Līdz ar Irākas apceļotājiem būtu daudz labāk uzturēties tur. Tomēr arī šajā nosacītajā miera ostā vēl arvien aktuāla problēma ir terorisma draudi, kuri visā Irākā ir augsti.

Savukārt visnedrošāk ir Irākas ziemeļaustrumu reģionos, kuri pavisam nesen vēl atradās teroristiskā grupējuma «Islāma valsts» rokās. Pienāk ziņas, ka tās kaujinieki ir jau atkal nogājuši pagrīdē un turpina uzbrukt šajā valsts daļā novietotajiem Irākas armijas karavīriem. Pastāv arī bailes, ka Turcijas militārās kampaņas Sīrijā rezultātā, kaimiņvalstī novietotie kaujinieki varētu izmantot valdošo haosu un censties šķērsot Irākas robežu. Tas savukārt varētu kļūt par vēl vienu valsts problēmu.