ANO Starptautiskā Migrācijas organizācija (IOM) ziņo, ka 2019.gadā strauji samazinājies ceļā mirušo migrantu skaits. Tomēr rādītāji joprojām ir augsti un kalpo par traģisku atgādinājumu.

IOM dati liecina, ka šogad līdz decembra vidum, cenšoties šķērsot valstu robežas, gājuši bojā vismaz 3170 migranti, kas ir par 34% mazāk nekā pērn šajā pašā periodā pērn. Tas skaidrojams ar kopējo migrantu plūsmas apsīkšanu pēdējo divu gadu laikā.

Viens no skaļākajiem migrantu bojāejas gadījumiem šogad notika Anglijas grāfistē Eseksā, kur kravas auto konteinerā-saldētavā tika atrasti 39 vjetnamiešu līķi. Gadījums izgaismoja izplatīto, taču bīstamo nelegālās migrācijas paveidu. Cerībā uz labāku dzīvi migranti gatavi šķirties no tūkstošiem eiro, iedzīvoties parādos un riskēt ar savu dzīvību, nododot to cilvēktirgotāju rokās.

FOTO: Britu policija kravas konteinerā atradusi 39 cilvēku līķus

Vidusjūra pēdējos gados ir neskaitāmu traģēdiju vieta, taču šogad tur novērots mazākais migrantu nāves gadījumu skaits kopš 2014.gada.

FOTO: Vidusjūrā izglābti vairāk nekā 600 migranti

2019.gadā bēgļu gaitās bija devušies 4,8 miljoni venecuēliešu. Viņi galvenokārt uzturas Kolumbijā, Peru, Čīlē un Brazīlijā. Vismaz 659 cilvēki gājuši bojā, bēgot no politiskā un ekonomiskā sabrukumā esošās Venecuēlas, tai skaitā kuģu avārijās Karību jūrā.