Šogad vasaras sākumā Rīgā notika pasaules līmeņa boksa vakars. Uzmanības centrā, protams, bija Latvijas bokseris Mairis Briedis.

Pasaules boksa supersērijas otrās sezonas abas pusfināla cīņas pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kg) norisinājās tieši Rīgā.

Pirmajā pusfinālā Kubas bokseris Juniers Dortikoss uzveica Endrū Tabiti no ASV, bet otrajā pusfinālā Briedis pārspēja poli Kšištofu Glovacki.

Tomēr pasaules līmeņa boksa vakaram bija arī savas ēnas puses. Pēdējā brīdī WBC organizācija atsauca savu pasaules čempiona jostu no Brieža-Glovacka cīņas, jo tā nebija apmierināta ar supersērijas organizatoru darbu. 

Savukārt WBO organizācijas tiesneši ringā pieļāva kļūdas, kā rezultātā Brieža un Glovacka starpā izcēlās rupjības - abi apmainījās ar boksā neatļautiem sitieniem.

Šis varēja kļūt par īpašu notikumu - Briedis, iespējams, iegūtu prestižās WBC un WBO pasaules čempiona jostas, taču šobrīd viņam vairs nav nevienas no tām.

Briedis nākamgad supersērijas finālā spēkosies ar Dortikosu par Muhameda Ali trofeju un kubietim piederošo IBF pasaules čempiona jostu.