Modele Māra Sleja šā gada decembrī nāca klajā ar paziņojumu, ka pārtrauc ilggadējo sadarbību ar zīmolu "Amoralle". 

Sleja vietnē "Instagram" paziņoja, ka pārtrauc sadarbību ar zīmolu, neko sīkāk nepaskaidrojot.

"Paldies pacietīgajām šuvējām, cilvēcīgajam grāmatvedības departamentam un visiem radošajiem cilvēkiem, kas agrāk strādāja šajā uzņēmumā. ⁣Lai jums veicas!" - pie kadra, kurā redzama "Amoralles" skatē, raksta Sleja.

Modele pie foto pievienoja mirkļbirkas angļu valodā "aizskatuves dzīve", "Latvijas mode", kā arī vārdu jautājuma formā "caurspīdīgs?". 

Māras sekotāji un zīmola piekritēji steidza spekulēt, kas varētu būt par iemeslu šim lēmumam. 

Vietnē "Twitter" nopludināts Māras ieraksts no kādas slēgtās grupas vietnē "Facebook", kurā viņa uzrunā visas modeles, kuras piedalījās "Amoralles" skatē Rīgas modes nedēļas ietvaros, aicinot ziņot savām aģentūrām par kādu filmēšanu, kas neesot tikusi saskaņota.

"Mēs visas tikām izmantotas," raksta Māra.

"Vienošanās ar "Amoralli" visām bija skate un tikai. Jebkura "full production" filmēšana ir par atsevišķu samaksu. Tādēļ kopā mēs to varam vērst par labu," vēsta Māra, liekot domāt, ka modelēm nav samaksāts par piedalīšanos filmēšanā. 

"Vakar [1. novembrī - red.] bija kalngals "Amoralles" sviestam, kas brieda jau vairākus gadus. Mēs drīkstam un varam paprasīt naudu par savu darbu," rezumē Sleja.

TVNET sazinājās ar Māru, kura paskaidroja, ka ir pieņēmusi lēmumu pārtraukt sadarbību ar "Amoralli", nevis izbeigt to pavisam. 

Nesniedzot plašākus komentārus un neminot konkrētas personas, Māra lika nojaust, ka pašā uzņēmumā notikušas izmaiņas un tie cilvēki, ar kuriem Māra sadarbojusies iepriekš, tur vairs nestrādā. Tieši tāpēc arī viņa veltījusi ierakstu "Instagram", kurā izteikusi pateicību tiem, kuri "Amorallē" agrāk strādājuši. 

Tāpat viņa atklāja, ka uzņēmums ir nokārtojis visas finansiālās saistības ar viņu, bet ir modeles, kuras joprojām cīnās par savu samaksu. 

Savukārt "Amoralle" šīs runas noliedz, atklājot, ka uzņēmums ar visām modelēm ir norēķinājies. 

Tāpat uzņēmuma pārstāvji portālam TVNET atklāja, ka vadība padziļināti izskata situāciju un tiek lemts par tiesvedības uzsākšanu. 

Foto: "Amoralle" Rīgas modes nedēļā