Šā gada augustā publiski sašķendējās viesnīcas Hotel Roma vadītaja Linda Mūrniece un skaistumkonkursu rīkotāja Kristīne Lindenblate. 

Kā sociālajos tīklos vēstīja Mūrniece, Lindenblate nebija atdevusi parādu 3000 eiro apmērā. Šī summa aprēķināta par konkursa "Miss & Mrs. Top of the World" dalībnieku izmetināšanu konkursa laikā Rīgā Mūrnieces vadītajā viesnīcā. 

Lai arī Mūrniece bijusi pretimnākoša un piedāvājusi veikt atmaksu pa daļām, no skaistumkonkursu rīkotājas neesot bijis ne vēsts.

"Grūti pat īsi noformulēt to haosu, ko viņa ieviesa mūsu sakārtotajā vidē. Gan konkursa laikā, gan pēc. Visi esam šokā," sociālajos tīklos vēstīja Mūrniece. 

Mūrniecei pievienojās "Elite Beauty Queens" skaistumkonkursu rīkotājs Mainots Vecvagars, kurš atklāja, ka arī viņam bijusi nepatīkama pieredze ar Lindenblati. "Tu neesi vienīgā, kam šī "dīva" ir parādā! Savulaik liecinieka klātbūtnē - kā tolaik labam draugam aizdevu trīs tūkstošus, un ar galiem! Pagājuši jau vairāki gadi! Lai tev veicas labāk!" - vēstīja Vecvagars.

Mūrniece neslēpa, ka ir vērsusies policijā ar rakstisku iesniegumu ar lūgumu sākt kriminālprocesu pret Lindenblati par krāpšanu.

Uz kādas sievietes komentāru, vai šīs domstarpības būtu jāapspriež publiski, Mūrniece atbildēja: "Protams, publiski! Kā gan citus brīdināt? Šodien arī Mainots Vecvagars pieteicās, ka nevar no kundzes atgūt naudu. Šī ir arī vienīgā iespēja nākamgad citas viesnīcas pasargāt no zaudējumiem!"

Pati Lindenblate pēcāk izplatīja paziņojumu, kurā komentēja Mūrnieces apsūdzības.

Kā atklāja pati Lindenblate, viņa neesot parādā nevienu centu ne Lindai Mūrniecei, ne Mainotam Vecvagaram, kuri izvēlējušies publiski diskreditēt skaistumkonkursu rīkotājas vārdu, piebilstot, ka par nepatiesu ziņu publicēšanu ir paredzēta atbildība personām, kuras publiski izplata apmelojošas ziņas.

Izlasot presē publiskoto informāciju, kuru izplatījusi Mūrniece, Kristīne bijusi nepatīkami pārsteigta par, pēc pašas vārdiem, "publiskās melu kampaņas nekaunību un nepamatotību".

"Tagad bez jebkāda juridiskā vai morālā atbildīguma, jaucot terminus un atšķirības starp fizisko un juridisko personu, uzskatot, ka par juridiskas personas saistībām atbild fiziska persona, Linda Mūrniece publiski apgalvo, ka es esmu viņai palikusi parādā un tādējādi jau kļuvusi par krāpnieci,” situāciju komentēja Lindenblate.

“Mani fascinē fakts, ka mūsdienās jebkurš var publiski otru apmelot, nosaukt otru personu par parādnieci, krāpnieci, apmelot, nebaidīties no sekām, kas šajā gadījumā ir arī kriminālatbildība. Kamēr tiesa nav izlēmusi par labu kādai no iesaistītajām pusēm, visi Mūrnieces kundzes publiskie izteikumi ir tīrākā apmelošana un neslavas celšana,” savu sašutumu neslēpa Lindenblate.