Šā gada 8. novembrī uz lielajiem ekrāniem visā Latvijā nonāca ilgi gaidītā kara drāma “Dvēseļu putenis”, ko režisējis Dzintars Dreibergs.

Filma piedzīvojusi īstu triumfu – piecu nedēļu laikā to noskatījās vairāk nekā 200 000 cilvēku. “Dvēseļu putenis” pārspējis ne tikai pašmāju filmu kino skatījumu rekordus, bet arī kļuvis par visu laiku skatītāko filmu Latvijas kinoteātros, pārspējot tādus populārākos ārzemju kino kases grāvējus kā “Titāniks” un “Avatars”, ko 51 nedēļas laikā bija noskatījušies 200 190 cilvēku.

Filmu, kas balstīta uz Aleksandra Grīna romāna motīviem, veidojuši kino profesionāļi no Latvijas un citām valstīm – režisors un producents Dzintars Dreibergs, producente Inga Praņevska, galvenais operators Valdis Celmiņš, Rīgā dzimušais scenārists, Ņujorkas Universitātes profesors Boriss Frumins, komponiste, prestižās “Emmy” balvas laureāte Lolita Ritmanis, “Casting Bridge” aktieru atlases režisore Gunita Groša, galvenais mākslinieks Juris Žukovskis, galvenā kostīmu māksliniece Sandra Sila, galvenā grima māksliniece Dzintra Bijubena, studija “Kultfilma” un citi.