Vēl viena jauna ēka Latvijas jauniešiem tapusi Torņakalnā - tur, līdzās Latvijas Universitātes Dabas mājai, 2019. gada janvāra noslēgumā atklāta Zinātņu māja. 

Latvijas Universitātes jaunajā akadēmiskajā centrā darbojas seši zinātniskie institūti un divas fakultātes, kā arī tajā ir ierīkotas 72 modernas laboratorijas un vairāk nekā 450 darba vietu zinātniekiem. LU norāda, ka tās Akadēmiskais centrs ir lielākais Eiropas Stratēģisko investīciju fonda projekts Latvijā. Tas ir vienīgais projekts Baltijas valstīs, kurā fonda līdzekļi tiek ieguldīti universitātes attīstībā.

LU Zinātņu mājai ir septiņi stāvi, kuros atrodas lāzercentrs, medicīnas muzejs, kā arī seši institūti - Astronomijas; Ģeodēzijas un ģeoinformātikas; Fizikas; Atomfizikas un spektroskopijas; Materiālu mehānikas; Kardioloģijas un reģeneratīvās medicīnas institūti. Vēl ēkā ir ierīkota Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāte; Medicīnas fakultāte un 78 zinātniskās un mācību laboratorijas, kā arī 23 auditorijas un semināru telpas. Kopumā ēkā var uzņemt 2000 studentu.

Universitāte pie Dabas un Zinātņu mājām apstāties negrasās - 2022. gadā plānots sākt Rakstu mājas, bet vēl tālākā nākotnē - kopmītņu būvniecību.