Šā gada vasarā sašutumu Krievijā un Krimā izraisīja dziedātājas Laimas Vaikules paziņojums kādā preses konferencē Odesā, Ukrainā, ka viņa neuzstāsies Krimā, lai arī kāds honorārs tiktu piedāvāts. 

Vaikules izteikumus skarbi vērtēja dziedātājas Valērijas vīrs Josifs Prigožins: "Man ir liela cieņa pret Laimu Vaikuli, bet no viņas es šo negaidīju. (..) Ja tev šķiet, ka Krievija ir slikta valsts, neuzticama, tad tev šurp nav jābrauc, tev nav šeit jāpelna nauda. Mūzikai vajadzētu vienot cilvēkus, nevis šķelt sabiedrību. Kad pasaki šādu paziņojumu, tu aizskar ļoti lielu skaitu savu fanu."

Vaikule atbildi parādā nepalika un portālam TVNET pastāstīja: "Viņš parādīja sevi ļoti sliktā gaismā, acīmredzot viņam nepietiek slavas. Un viņš grib kļūt slavens uz mana rēķina."

Pēcāk Prigožins lika dziedātājai atvainoties par saviem vārdiem. "Spļauj akā, no kuras dzēruši visu dzīvi. Popularitāti un slavu viņi ieguva Padomju Savienībā un turpināja to arī mūsdienu Krievijā. Jābūt objektīviem. Jāprot pateikt "paldies". Atvainojiet, apdi**āties, nu, atvainojieties visai valstij, sakiet, ka mani nepareizi saprata. Punkts. Ar to jautājums būtu slēgts. Ko vispār nozīmē "cilvēki-zvēri"?"- intervijā radiostacijai "Govorit Moskva" sacīja Prigožins.