Pērnā gada decembrī pāragri mirušā uzņēmēja un "Olainfarm" bijušā īpašnieka Valērija Maligina mantojuma dalīšanas lieta šogad tika ļoti plaši apspriesta medijos. 

Vien pusgadu pēc Maligina nāves tika panākta vienošanās starp viņa sievu Elīnu Maliginu un Valērija meitām - Irinu, Niku un Annu. Noslēgtā vienošanās paredz, ka tās saturs ir konfidenciāls un visas ar mantojuma lietu saistītās domstarpības ir atrisinātas. Dzeltenā prese mēļoja, ka Elīna mantojumā saņēmusi 10 miljonus eiro.

Jūnijā tika ievēlēta "Olainfarm" jaunā padome, bet jau septembrī tā tika atcelta un pārvēlēta - padomes priekšsēdētāja amatu ieņēma advokāts Pāvels Rebenoks, kurš iepriekš aizstāvēja Elīnas Maliginas intereses. 

Ar to viss nebūt nebeidzās, jo septembra vidū medijos izskanēja informācija, ka Valērija Maligina vecākā meita Irina ir nostājusies pret ģimeni. Māsu starpā izcēlies konflikts un Maligina vidējā meita Nika Saveļjeva, kā arī viņa jaunākās meitas Annas Emīlijas Maliginas māte Signe Baldere-Sildedze lūdza sākt kriminālprocesu par reiderismu uzņēmumā "Olainfarm".

Gadu pēc Maligina nāves konflikti joprojām nav atrisināti un portāls TVNET arī 2019. gadā turpinās sekot līdzi notikumu attīstībai.