Šā gada oktobrī tika noskaidroti "Zīmola topa 2018" uzvarētāji, tostarp ietekmīgākie Latvijas "Instagram" viedokļu līderi jeb influenceri. Rezultāti gan nesakrīt ar vairāku sabiedrībā pazīstamu cilvēku domām, par ko izcēlusies arī diskusija sociālajos tīklos.

Blogere un Influenceru asociācijas dibinātājā Maija Armaneva saskatījusi vairākas nepilnības izstrādātajā topā. Viņai pievienojās arī influencere Agnija Grigule, kura izteicās šādi: "Kā var likt vienā katlā sabiedrībā atpazīstamas personas ar influenceriem? Tad vajadzēja taisīt vienkārši Instagram Top 100."

Savukārt šā gada decembrī notika pašmāju influenceru apbalvošana, kurā tika noskaidrots mikro, medium un makro influenceru TOP 15, kura rezultāti arī ir diskusiju raisoši. 

Iespējams "influenceris" būs nākamā gada vārds vai, tieši pretēji, nevārds. Kamēr viņi savstarpēji cīnās par līdera pozīciju ieņemšanu, vietējie interneta huligāni viņiem metuši izaicinājumu. "Vienmēr esam centušies ironizēt par apkārt notiekošajām nejēdzībām. Tā nu sagadījies, ka viena no šībrīža lielākajām nejēdzībām sabiedrībā, ja neskaita valstiskā līmenī notiekošo cirku, ir tieši influenceri – cilvēki, kas cenšas nopelnīt naudu, popularizējot neeksistējoši skaistu, pārlaimīgu bezproblēmu dzīvi, kurā nav pilnīgi nekā lieka, slikta vai nepareiza," izsakās Toms Lūsis, viens no izaicinājuma idejas autoriem.

Foto: Apbalvoti Latvijas ietekmīgākie influenceri