30.maija rītā savā automašīnā tika nošauts advokāts, maksātnespējas administrators Mārtiņš Bunkus. Bunkus tika nogalināts gaišā dienas laikā - brīdī, kad viņš ar automašīnu brauca garām Rīgas Meža kapiem. Īsi pēc slepkavības netālu no notikuma vietas tika atrasta sadedzināta ar viltotiem valsts numuriem aprīkota automašīna.

Policijā tika sākts kriminālprocess. Izmeklēšanas pamatversija - noziegums veikts saistībā ar upura profesionālo darbību.

Kopš 2011.gada Latvijā notikušas 13 pasūtījuma slepkavības. Bunkus slepkavībai līdzīgs noziegums tika paveikts 2009.gada 16.aprīlī, kad ap plkst.11 Jūrmalā, Jomas ielā, pretī Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ēkai uz gājēju pārejas savā automašīnā ar pieciem šāvieniem no Kalašņikova automāta tika noslepkavots uzņēmējs, Krievijas pilsonis Vjačeslavs Stūrainis.

Foto: Pie Brāļu kapiem nošauts maksātnespējas administrators Mārtiņš Bunkus

Bunkus ģimene nebija apmierināta ar policijas darbu, jo uzskatīja, ka likumsargi vilcinājušies sagatavot publisku aicinājumu atsaukties nozieguma lieciniekus. Tāpat ģimene kritizēja likumsargu nevēlēšanos atklāt jebkādu informāciju par izmeklēšanas gaitu. 4.decembrī Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis LNT gan izteicās, ka Bunkus lietas izmeklēšana tuvojas noslēgumam, jo iegūts pietiekami daudz faktu un pierādījumu, lai pateiktu, kas un kā šo noziegumu paveicis. Neskatoties uz to, 10. decembrī Bunkus ģimene vairākos plašsaziņas medijos izsludināja 500 000 eiro atlīdzību par Bunkus slepkavības atklāšanu. Atlīdzība izsludināta vienlaicīgi 30 valstīs, izmantojot plašsaziņas līdzekļus un paziņojumus sociālajos tīklos

Foto: Sadegušais mikroautobuss netālu no vietas, kur nošauts Bunkus