Šomēnes gandrīz 100 «Ryanair» piloti grasās streikot

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

12.jūlijā Īrijā grasās streikot gandrīz 100 aviokompānijas «Ryanair» pilotu, vēsta portāls «The Independent». Sagaidāms, ka tam varētu sekot vēl citi pilotu streiki.

Īrijas Lidsabiedrību pilotu asociācijas (IALPA) biedri ar «Ryanair» strīdas par apkalpes pārvietošanu starp Eiropas un Ziemeļāfrikas bāzēm, kā arī jautājumiem, kas saistīti ar atvaļinājumiem un algas pielikumiem darba stāža dēļ.

Arodbiedrība norāda, ka tās mēģinājumi veikt pārrunas esot «sastapušies ar draudiem pārvietot Dublinā bāzētos lidaparātus un pilotus uz citām bāzēm un bloķēt paaugstinājuma iespējas».

IALPA biedri varēja balsot par streiku. Arodbiedrība saņēma 95 cilvēku balsojumus, un tikai viens iebilda pret streika rīkošanu.

«Ryanair» Īrijā kā darbiniekus algo apmēram 100 pilotus, kamēr ar vēl 200 pilotiem noslēgti cita veida līgumi.

Lielākā daļa «Ryanair» ar darba līgumu nodarbināto pilotu ir kapteiņi, kuri vada lidojumu, tāpēc streikam varētu būt liels iespaids uz lidojumu grafiku.

Domājams, ka «Ryanair» streika dienā varētu piesaistīt pilotus no citām bāzēm Eiropā. Uz vai no Īrijas kursē 7% no visiem «Ryanair» veiktajiem pārvadājumiem.

Informācija par atceltajiem lidojumiem, ja tādi būs, tiks publicēta otrdien, 10.jūlijā, norāda «Ryanair».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu