Sākas 22. starptautiskais filmu festivāls «2Annas»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: 2AnnasIFF

Rīgā no otrdienas, 28. novembra līdz 3. decembrim notiks 22. starptautiskais filmu festivāls «2Annas», informē festivāla komunikācijas koordinatore Alise Podniece.

Festivāla atklāšanas pasākumā šodien plkst.20 Kaņepes Kultūras centā tiks demonstrēts fragments no dokumentālā stilā uzņemtās zviedru-dāņu mēmās šausmu filmas «Raganas» jeb «Häxan» (1922), kuru veidojis Bendžamins Kristensens. Brīvās balss improvizācijas māksliniece Dana Indāne kopā ar flautisti un komponisti Vinetu Lagzdiņu un multimākslinieku Arvi K. Pogo radīs oriģinālmūziku šai filmai, papildinot kinolenti ar laikmetīgu balsu un instrumentālo skanējumu, kurš balstīts uz kristietības un pagānisma idejām.

Līdzās filmām, industrijas dienas laikā norisināsies gan virtuālās realitātes filmu seansi, gan «Reality Check» konference, kas apvienos studentus un profesionāļus no audiovizuālās mākslas industrijām un citām jomām, lai iepazītu paplašinātās realitātes tehnoloģiju piedāvātās iespējas, kā arī savstarpējus sadarbības veidus.

Pirmo reizi festivālā «2Annas» iekļauta arī bērnu un jauniešu filmu kategorija, kurā atlasītas vienpadsmit spēles, animācijas un dokumentālās filmas, kuras būs vērojamas divos skolu un ģimeņu seansos. Žūrijas lomu šajā kategorijā pildīs paši seansu apmeklētāji.

Tāpat festivāla apmeklētājiem būs iespēja noklausīties Latvijas Kultūras akadēmijas Nacionālās Filmu skolas vadītāja Jāņa Putniņa lekciju «Verners Hercogs un frīki», savukārt sadarbībā ar Eiropas Kinoakadēmiju apmeklētājiem tiks piedāvāta 2017. gada balvai nominēto īsfilmu programma «Short Matters».

Katras dienas filmu programmu noslēgs īpašs vakara pasākums - 28. novembrī tas būs «DJ Bombeja» priekšnesums, bet 29. novembrī atskanēs analogie kino un mūzikas instrumenti. 1. decembrī «2Annas» piedāvās divas brāļu Ābeļu filmu pirmizrādes un «DJ Dambja» uzstāšanos, savukārt 2. decembra vakara izskaņā varēs dzirdēt Ingus Baušķenieka un «DJ Švāna» radīto muzikālo atmosfēru. Festivālu noslēgs festivāla starptautiskās žūrijas apbalvojumus guvušo filmu seanss.

www.facebook.com/2AnnasIFF

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu