Fiļs un Zāmuele beidzot atklāj šķiršanās aizkulises (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Aprīļa sākumā medijos izskanēja ziņa, ka izjukusi «ABLV» bankas līdzīpašnieka Oļega Fiļa un vīnzines Santas Zāmueles laulība. Tam sekoja vairākas peripetijas - vēršanās policijā vienam pret otru, Santas slepenās attiecības ar senu draugu u.tml. Izdevums «Privātā Dzīve» šonedēļ publiskojis interviju ar pašu Oļegu un Santu, kurā atklātas šķiršanās aizkulises.

Izdevumā vēstīts, ka patiešām abi vērsušies policijā - Oļegs atklāj, ka tas saistīts ar viņa uzņēmuma aizdevumiem Zāmueles kompānijām, savukārt pati Santa - pēc palīdzības, jo Oļegs esot sācis izvirzīt virkni nepamatotu prasību gan par dāvinājuma atdošanu, gan izsniegtajiem aizdevumiem.

Fiļs izdevumam stāsta: «Runa ir nevis par manu personīgo aizdevumu, bet mana uzņēmuma aizdevumu Santas uzņēmumam. Laulību šķirot, vienojāmies, ka gandrīz 1,8 miljonus eiro Santa varēs atdot pakāpeniski desmit gadu laikā, kā iepriekš bija paredzēts. Protams, laulības laikā biju ļoti pielaidīgs un aizdevumam nebija pat nodrošinājuma. Taču, laulību šķirot, vienojāmies - nodrošinājums ir nepieciešams un par to var kalpot Strēlnieku ielas īpašums, kur šobrīd atrodas Santas bārs «Magnum». Santa tam piekrita. Aptuveni mēnesi centos šo vienošanos panākt un juridiski sakārtot, taču solījumi netika pildīti un notika nepārtraukta izvairīšanās.»

Santa atklāj savu versiju par notikušo: «Mums bija laulības līgums par visas mantas šķirtību. Laulība tika šķirta pie notāra bez pretenzijām. Tāpēc pēc šķiršanās es neesmu neko parādā viņam un viņš nav neko parādā man. (..) Man nav nenokārtotu saistību pret viņu. Tas, ka viņš kaut ko pieprasa, - jebkurš var pieprasīt. Jāskatās uz faktiem. Un fakti ir tādi, ka līgumā ir 10 gadu aizdevuma termiņš. Tā ka aizdevuma atdošanas laiks vēl nav pienācis.»

Tāpat izdevumā rakstīts, ka abi nu ir sākuši jaunas attiecības - Santa ar senu draugu Deividu Alanu Bērnālu II, savukārt Fiļs pēc šķiršanās no Zāmueles ar savas bankas darbinieci Kristīni Jelinsku.

Jau vēstīts, ka Fiļa un Zāmueles šķiršanās notikusi neilgi pēc «ABLV» bankas kraha. Kā zināms, «ABLV» februāra izskaņā paziņoja par pašlikvidāciju. Bankas problēmas radās pēc ASV Finanšu ministrijas Finanšu noziegumu apkarošanas institūcijas («FinCEN») februāra vidū paziņotā, ka tā plāno noteikt sankcijas «ABLV Bank» par naudas atmazgāšanas shēmām, kas palīdzējušas Ziemeļkorejas kodolieroču programmai, kā arī nelegālām darbībām Azerbaidžānā, Krievijā un Ukrainā. «FinCEN» publiskotajā ziņojumā arī teikts, ka «ABLV Bank» vadība līdz 2017. gadam izmantojusi kukuļdošanu, lai ietekmētu amatpersonas Latvijā, cenšoties novērst pret to vērstas tiesiskas darbības un mazināt draudus savām augsta riska darbībām.

Oļegs un Santa sāka tikties 2015. gada pavasarī, kad viņa vēl bija izdevuma «Cosmopolitan» galvenā redaktore. Pāris apprecējās 2016. gada 1. oktobrī.

Fiļam no iepriekšējām attiecībām ir četras atvases, savukārt Santai ir divas meitas.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu