Kārumnieki Francijā tagad var mieloties ar robota ceptu picu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Daudziem cilvēkiem nekas nešķiet labāks par svaigu, tikko no krāsns izvilktu picu, ko rūpīgi ar rokām pagatavojis prasmīgs meistars. Tomēr tagad šiem meistariem pretī stājies visai spēcīgs konkurents – picu cepējs robots.

Kā vēsta izdevums «Reuters», franču uzņēmums «Ekim» vēlējās picu cepšanas un pasniegšanas procesu krietni paātrināt, tāpēc radīja robotu, kas cep picas. Nākotnē kompānija cer radīt autonomas picērijas, kurās roboti strādās bez apstājas.

Robota kustības ir programmētas tā, lai pēc iespējas precīzāk atbilstu īsta picu meistara kustībām, tomēr robotam ir veselas trīs «rokas», ar kurām tas var vienlaicīgi cept vairākas picas.

«Šim robotam ir trīs rokas, tāpēc stundas laikā tas var izcept 120 picas,» komentēja kompānijas vadītājs Filips Goldmans (Philippe Goldman).

Ideja radīt robotu, kas cep picas, ienāca prātā diviem kompānijas inženieriem, kad tie savos studiju gados piedzīvoja nedienas ar sliktas kvalitātes picām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu