Uz lielā ekrāna filma, no kuras izgriezts Speisijs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Piektdien, 29. decembrī, Latvijas kinoteātros sāk rādīt režisora Ridlija Skota uz patiesiem notikumiem balstītu filmu «Visa pasaules nauda» (All the Money in the World) par pagājušā gadsimta pasaules bagātākā cilvēka - Žana Pola Getija cietsirdīgo un tumšo dabu. Atgādinām, ka uzņemšanas fināla taisnē režisors un producentu komanda pieņēma lēmumu aizstāt Getija atveidotāju, aktieri Kevinu Speisiju, kurš apsūdzēts par seksuālu uzmākšanos vairāk nekā 20 epizodēs.

Žans Pols Getijs dižojās ar pasaules bagātākā cilvēka titulu gandrīz 20 gadu garumā, līdz 1976. gadā viņš atstāja šo pasauli, neparūpējoties par pienācīgi sagatavotu sava darba turpinātāju, tādējādi līdz šodienai vairs nav palikusi ne mazākā liecība par Getija impērijas bagātības varenumu.

Piedzimis imigrantu ģimenē kā ļoti gaidīts bērns, 22 gadu vecumā pabeidzis Kalifornijas un Oksfordas universitāti, Getijs drīz vien sāk lietot savas zināšanas naftas biznesā, kur iemaņas gūst, vērojot tēva sekmīgo miljonu pelnīšanu naftas drudža laikā. Iespējams, Getija cietsirdīgais raksturs veidojas to 20 gadu laikā, kad viņš pacietīgi izpērk Tidewater Associated Oil Company akcijas, iegūstot kontrolpaketi, uzņēmuma īpašniekiem to pat nezinot, vai varbūt to četru gadu laikā, kad no miljonu vērta uzņēmuma īpašnieka viņš kļūst par cilvēku, kam pašam jāaizņemas, līdz viņa ekspedīcija Saūda Arābijā vainagojas ar panākumiem - tiek atrasta nafta, kas Getiju vēlāk nodrošina ar pusmiljona peļņu ik dienas. Lai gan Žanam Polam Getijam bija četri bērni un sešpadsmit mazbērni, nauda un miljardiera statuss allaž bija svarīgāki par radu attiecībām. Ja cilvēka dzīvībai ir cena, tad Getijam tā noteikti nebija pat 17 miljonus vērta, tieši tādu summu pieprasīja teroristi par mazdēla izpirkšanu, kuru neaprēķināmais miljardieris atteicās samaksāt.

Filma «Visa pasaules nauda» uzņemta pēc Džona Pīrsona grāmatas motīviem, un tās režisors ir četrkārtējais «Oskara» balvas nominants Ridlijs Skots («Marsietis»). Galvenajās lomās – «Oskara» balvas nominanti Mišela Viljamsa («Kuprainais kalns») un Marks Vālbergs («Atkritēji»), kā arī jaunais aktieris Čārlijs Plamers («King Jack») un franču kino zvaigzne Romēns Dirī («Ķīniešu mīkla»).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu