Ūdens temperatūra Vidzemes piekrastē noslīdējusi līdz +7 grādiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS foto/LETA

Aizvadīto dienu brāzmainais ziemeļvējš izraisījis apvelingu Vidzemes piekrastē, un otrdienas rītā ūdens temperatūra noslīdējusi līdz +6,8 grādiem Zvejniekciemā un +7,7 grādiem Salacgrīvā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Savukārt Rīgas līča Kurzemes piekrastē - Kolkā, Rojā un Mērsragā - ūdens temperatūra svārstās ap +14,+15 grādiem.

Saskaņā ar pašvaldību sniegto informāciju jūras ūdens temperatūra Jūrmalā un Ventspilī pirmdienas vakarā bija +13 grādu.

Jūlijam neraksturīgā drēgnā laika ietekmē ūdens kļuvis vēsāks arī upēs un ezeros - vairumā ūdenstilpju ūdens temperatūra pazeminājusies līdz +14..+18 grādiem.

Ūdens līmenis upēs svārstās dažu centimetru robežās.

Apvelings ir process, kad vēja ietekmē ūdens virspusē nonāk auksti ūdeņi no dziļuma. Latvijas piekrastē apvelings visbiežāk vērojams pavasarī un vasaras pirmajā pusē, kad siltā ūdens slānis vēl ir plāns. Vasaras otrajā pusē, lai notiktu apvelings, nepieciešams stiprs un noturīgs vējš, kas pūš no sauszemes vai paralēli krastam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu