Ar viedierīcēm mērīs Dziesmu un deju svētku dalībnieku patērēto enerģiju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Ar viedpulksteņu palīdzību tiks apkopota informācija par XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku dziedātāju, dejotāju, diriģenta, deju koncerta virsvadītāja, televīzijas žurnālista, organizatora un brīvprātīgā patērēto enerģiju svētku laikā, informēja elektronikas tirgotāja «Samsung Electronics Baltics» pārstāve Marta Ciprusa.

Desmit dažādi svētku dalībnieki nedēļas laikā uz rokas valkās viedpulksteni, kas mēra aktivitāšu intensitāti, sirdsdarbību, noieto soļu un kilometru daudzumu, kā arī patērētās kalorijas. Dalībnieku vidū izraudzīti vairāki dejotāji un dziedātāji, diriģents, deju koncerta virsvadītājs, svētku televīzijas žurnālists, organizators un brīvprātīgais. Nedēļas beigās, pēc noslēguma koncerta, dalībnieku veiktie mērījumi tiks apkopoti, lai izveidotu svētku intensitātes salīdzinājumu.

Viens no projekta autoru mērķiem ir noskaidrot, vai ir patiess mīts, ka dejotāji Dziesmu un deju svētku laikā patērē vairāk enerģijas nekā dziedātāji.

Pārbaudījumā kopā ar jauktā kora «Sōla», Latvijas Universitātes jauktā kora «Juventus», deju ansambļa «Uguntiņa» un tautas deju ansambļa «Rotaļa» dalībniekiem piedalās arī jauktā kora «Aizkraukle» diriģents Eduards Grāvītis, deju lieluzveduma «Māras zeme» virsvadītājs un horeogrāfs Agris Daņiļevičs, Latvijas Televīzijas žurnālists Reinis Ošenieks un Baiba Sipeniece-Gavare.

Projekta rezultāti tiks publicēti pēcsvētku nedēļā.

Kā ziņots, līdz 8.jūlijam Rīgā norisinās XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki, kuros piedalās vairāk nekā 42 000 dalībniek. Šoreiz svētki notiek Latvijas valsts simtgades zīmē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu