Orbānu cildinošas vēstules dēļ Makrons nomaina vēstnieku Ungārijā (1)

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Reuters/Scnapix

Francijas prezidents Emanuels Makrons nomainījis vēstnieku Ungārijā, atklātībā nonākot konfidenciālai vēstulei, kurā vēstnieks slavējis Ungārijas premjerministra Viktora Orbāna imigrācijas politiku. Līdzšinējo vēstnieku Ēriku Furnjē amatā nomainīs Paskāle Andreani.

Konfidenciālajā vēstulē, kas datēts ar 18.jūniju un adresēts Makrona birojam, Furnjē rakstīja, ka Ungārija ir piemērs, kā tikt galā ar migrantiem, un apsūdzības populismā Orbānam ir safabricētas.

Furnjē arī rakstīja, ka Francijas mediji, apsūdzot Ungāriju antisemītismā, cenšas novērst uzmanību no «īstā antisemītisma», kas nāk no «musulmaņiem Francijā un Vācijā».

Jautāts par šo vēstuli, Makrons sacīja, ka viņa viedoklis nesakrīt ar Furnjē viedokli, un vēstule neatspoguļo oficiālo Francijas politiku.

«Ja šis vēstnieks to būtu pateicis publiski, viņš tiktu nekavējoties atlaists,» preses konferencē Briselē paziņoja Makrons.

Orbāns pie varas atrodas kopš 2010.gada, un viņa kritiķi apgalvo, ka šajā laikā viņš ir ierobežojis tiesu neatkarību, apklusinājis neatkarīgo presi un izkropļojis vēlēšanu sistēmu.

Ārvalstīs asi kritizēta arī viņa stingrā imigrācijas politika.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu