Dāvis Bertāns: Strēlnieka lieliskā darbība sagādāja daudz brīvu metienu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA.com

Latvijas izlases saspēles vadītāja Jāņa Strēlnieka lieliskā darbība laukumā ceturtdien Pasaules kausa kvalifikācijas mačā basketbolistiem sagādāja daudz brīvu metienu, pēc uzvaras pauda valstsvienības uzbrucējs Dāvis Bertāns.

Latvijas basketbola izlase ceturtdien Stokholmā 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas cikla mačā ar rezultātu 82:72 (16:16, 31:26, 13:8, 22:22) uzvarēja Zviedriju, tādējādi nodrošinot vietu nākamajā kārtā.

Latvijas izlases rindās rezultatīvākie bija Jānis Strēlnieks un Dāvis Bertāns, kuri guva attiecīgi 27 un 22 punktus.

«Zinājām, kā zviedri spēlē, un bijām gatavi gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Spēles lielākajā daļā tika nospēlēts gudri, pieņemot pareizus lēmumus, turklāt ļoti veiksmīgi nospēlēja Jānis [Strēlnieks] un Dāvis [Bertāns]. Bet vissvarīgākais arguments bija mūsu komandas spēle aizsardzībā,» Latvijas Basketbola savienība (LBS) citē izlases galvenā trenera Arņa Vecvagara teikto.

Tikmēr Bertāns pauda, ka Latvijas izlase centusies spēlēt agresīvi, kas lielāko tiesu no mača arī izdevies.

«Jāņa lieliskā darbība sagādāja daudz brīvu metienu gan man, gan citiem. Labi trāpījām trīspunktniekus, bet svarīgi, ka ļoti labi nocīnījāmies aizsardzībā,» atzīmēja Bertāns.

Savukārt Zviedrijas izlases basketbolists Viktors Gadeforss pauda, ka Latvijas izlase ir viena no labākajām Eiropā.

«Lai panāktu labāku rezultātu, mums vajadzēja nospēlēt absolūti perfekti,» teica zviedrs.

Otrā apakšgrupas mačā Turcija savā laukumā ar rezultātu 80:66 (15:28, 36:12, 10:11, 19:15) pārspēja Ukrainu, pie kuras svētdien viesosies Latvija.

Grupas trīs labākās vienības otrajā posmā tiksies ar citas apakšgrupas, kurā ir Spānija, Slovēnija, Melnkalne un Baltkrievija, labāko trijotni, turpinājumā trim no šīm sešām izlasēm izcīnot ceļazīmes uz Pasaules kausa finālturnīru, kas 2019.gada rudenī notiks Ķīnā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu