FIB apšauba ziņojumu par Krievijas iejaukšanās izmeklēšanu, ko grib publicēt Tramps

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) apšaubījis slepeno memorandu, kas saistīts ar izmeklēšanu par Krievijas jaukšanos ASV vēlēšanās un kuru prezidents Donalds Tramps vēlas publiskot. FIB bažījas, ka ziņojums varētu būt nepatiess un apdraudēt izmeklēšanu.

Memorandu sagatavojuši ASV Pārstāvju palātas Izlūkošanas komitejas priekšsēdētāja Devina Nūnesa darbinieki. Dokumentā teikts, ka FIB iekšienē pastāv aizspriedumi pret Trampu, kas ietekmējuši biroja darbu.

Memorandā FIB un ASV Tieslietu ministrijai pārmesta tiesas maldināšana, lai iegūtu pagarinājumu izmeklēšanai pret Trampa padomnieku priekšvēlēšanu kampaņas laikā Kārteru Peidžu.

Demokrāti apgalvo, ka memoranda mērķis ir diskreditēt FIB vadīto izmeklēšanu par Krievijas jaukšanos prezidenta vēlēšanās, kurās uzvarēja Tramps.

Pārstāvju palāta šonedēļ nobalsoja par šī dokumenta publiskošanu, bet gala lēmums jāpieņem Trampam.

Mediji ziņoja, ka Tramps kādā sarunā izteicies, ka pilnībā atbalsta memoranda publiskošanu, un Baltā nama personāla vadītājs Džons Kelijs izteicies, ka, viņaprāt, dokuments tiks ātri nodots atklātībai.

Nūness, kurš ir tuvs prezidenta sabiedrotais, trešdien paziņoja, ka iebildumi pret memoranda publiskošanu esot safabricēti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu