Anglijā divi cilvēki kritiskā stāvoklī pēc saskarsmes ar «nezināmu vielu» (1)

TVNET/SKY
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijas policija paziņojusi, ka nedēļas nogalē divi apmēram 40 gadus veci cilvēki pēc saskarsmes ar nezināmu vielu tika bez samaņas atrasti mājā Eimesberi, Viltšīrā, ziņo raidorganizācija SKY. Viņi kritiskā stāvoklī ievietoti Solsberi slimnīcā, kur pēc uzbrukuma ar nervus paralizējošo vielu «Novičok» atkopās bijušais Krievijas dubultaģents Sergejs Skripaļs un viņa meita Jūlija.

Eimesberi atrodas apmēram 12 kilometru attālumā no Solsberi.

Policija sākumā domāja, ka Eimesberi atrastais pāris bija lietojuši heroīnu vai kreku ar dzīvībai bīstamiem piejaukumiem. Taču tā izrādījās kāda nezināma viela, ko policija cenšas noskaidrot, saglabājot «atvērtu prātu» par notikušā apstākļiem.

Pagaidām nav skaidrs, vai noticis noziegums.

Naktī tika norobežotas vairākas vietas Eimesberi un Solsberi, kur pāris varētu būt uzturējies. Tas darīts piesardzības dēļ.

Šajās Anglijas vietās gaidāma pastiprināta policijas klātbūtne.

Skripaļi 4.martā bezsamaņā tika atrasti uz soliņa Solsberi centrā. Arī toreiz izmeklētāju pirmā versija bija tāda, ka viņi varētu būt lietojuši narkotikas.

Taču izrādījās, ka Skripaļi pārdzīvoja uzbrukumu ar potenciāli nāvējošu ķīmisku vielu. Lielbritānija Skripaļu saindēšanā vaino Krieviju.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu