Biržu indeksi pieaug, naftas cenas kāpj Ņujorkā un krītas Londonā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

ASV un Eiropas biržu indeksi pirmdien pieauga, mākleriem fokusējoties uz gaidāmo ASV prezidenta Donalda Trampa un Ziemeļkorejas līdera Kima Čenuna tikšanos.

Investori tomēr bija piesardzīgi, gaidot šonedēļ paredzēto Eiropas Centrālās bankas un ASV Federālās rezervju sistēmas sanāksmju lēmumus par procentlikmēm.

Akciju cenas lielākoties pieauga par spīti tam, ka G7 samitam Kanādā nebija izdevies izbeigt bažas par globālu tirdzniecības karu.

«Nedēļas nogales G7 sanāksme Kanādā nepievīla tos, kuri gaidīja disfunkcionālu gaisotni,» atzina firmas «Charles Schwab» analītiķi.

Tramps svētdien jau pēc G7 samita noslēguma negaidīti atsauca ASV atbalstu samita noslēguma komunikē, un šis ir pirmais tāds gadījums «lielā septītnieka» vēsturē.

Tramps tviterī apsūdzēja Kanādas premjerministru Džastinu Trudo negodīgumā un atsauca Vašingtonas atbalstu samita beigu paziņojumam, kurā pausta apņemšanās cīnīties ar protekcionismu.

Analītiķi dažādi vērtēja šī Trampa lēmuma sekas.

«Tas varbūt ir vairāk bramanība nekā kaut kas cits. Tas varētu paiet, neradot lielu ietekmi uz mūsu ekonomikas tālāko virzību,» sacīja Bill Lynch, director of investment at «Hinsdale Associates» investīciju direktors Bils Linčs.

Eiropas biržu indeksi pieauga pēc tam, kad jaunais Itālijas finanšu ministrs Džovanni Trija uzsvērti noliedza iespējamību, ka Itālija aizietu no eirozonas. Milānas biržas indekss pieauga pat par 3,4%.

Naftas cena pieauga Ņujorkas biržā, bet nedaudz kritās Londonas biržā.

Eiro vērtība pret ASV dolāru pieauga, britu mārciņas vērtība pret dolāru kritās, bet dolāra vērtība pret Japānas jenu palielinājās.

Ņujorkas biržas elektroniskajā tirdzniecībā WTI markas jēlnaftas cena pirmdien pieauga par 0,36 ASV dolāriem līdz 66,10 dolāriem par barelu. «Brent» markas jēlnaftas cena Londonas biržā samazinājās par 0,01 dolāru līdz 76,46 dolāriem par barelu.

ASV biržu indekss «Dow Jones Industrial Average» pirmdien pieauga par mazāk nekā 0,1% līdz 25 322,31 punktam, indekss «Standard & Poor's 500»palielinājās par 0,1% līdz 2782,00 punktiem, bet indekss «Nasdaq Composite» kāpa par 0,2% līdz 7659,93 punktiem.

Londonas biržas indekss FTSE 100 pirmdien pieauga par 0,7% līdz 7737,43 punktiem, Frankfurtes biržas indekss DAX 30 palielinājās par 0,6% līdz 12 842,91 punktam, Parīzes biržas indekss CAC 40 kāpa par 0,4% līdz 5473,91 punktam, Milānas biržas indekss FTSE MIB pieauga par 3,4% līdz 22 086 punktiem, bet Madrides biržas indekss IBEX 35 palielinājās par 1,6% līdz 9898 punktiem.

Eiro vērtība pret ASV dolāru pirmdien pieauga no 1,1775 līdz 1,1785 dolāriem par eiro, britu mārciņas vērtība pret dolāru samazinājās no 1,3416 līdz 1,3378 dolāriem par mārciņu, bet dolāra kurss attiecībā pret jenu palielinājās no 109,32 līdz 110,02 jenām par dolāru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu