Biržu indeksiem dažādas tendences, naftas cena kāpj Ņujorkā un krītas Londonā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SERGEI KARPUKHIN / REUTERS

ASV un Eiropas biržu indeksu dinamikā otrdien bija dažādas tendences, tirgiem gaidot šonedēļ paredzēto Eiropas Centrālās bankas (ECB) un ASV Federālās rezervju sistēmas (FRS) sanāksmju lēmumus par procentlikmēm.

ASV prezidenta Donalda Trampa un Ziemeļkorejas līdera Kima Čenuna vēsturiskā tikšanās otrdien maz ietekmēja tirgus. Daži analītiķi atzinīgi novērtēja šī notikuma pozitīvo gaisotni, tomēr nebija skaidrs, vai tas radīs būtiskas pārmaiņas.

«Tirgu vispārējā reakcija bija diezgan mēma,» sacīja OANDA analītiķis Kreigs Erlams.

«Lai gan samita iznākums ir visumā pozitīvs un dod pamatu optimismam, var būt arī skepses elements no investoru puses par to, ko nozīmē denuklearizācija, kāds būs laika grafiks un vai šī vienošanās būs ilgtspējīga.»

Investori fokusējās uz trešdien gaidāmu FRS lēmumu par procentlikmju paugstināšanu, kura iespējamību palielina dati par ASV patēriņa cenu straujāku pieaugumu.

Ceturtdien ir gaidāms ECB lēmums, kas varētu iezīmēt stimulējošās obligāciju uzpirkšanas programmas beigas.

«Mums ir tik daudz svarīgu notikumu atlikušajā nedēļā. Vairums investoru tos gaida,» sacīja LBBW eksperts Karls Heilings.

Naftas cena pieauga Ņujorkas biržā, bet kritās Londonas biržā pēc Naftas eksportētājvalstu organizācijas (OPEC) paziņojuma, ka naftas ieguves apjoms tās dalībvalstīs maijā nedaudz pieaudzis.

Eiro vērtība pret ASV dolāru saruka, britu mārciņas vērtība pret dolāru kritās, bet dolāra vērtība pret Japānas jenu palielinājās.

Ņujorkas biržas elektroniskajā tirdzniecībā WTI markas jēlnaftas cena otrdien pieauga par 0,26 ASV dolāriem līdz 66,36 dolāriem par barelu. «Brent» markas jēlnaftas cena Londonas biržā samazinājās par 0,58 dolāriem līdz 75,88 dolāriem par barelu.

ASV biržu indekss «Dow Jones Industrial Average» otrdien kritās par mazāk nekā 0,1% līdz 25 320,73 punktiem, indekss «Standard & Poor's 500» palielinājās par 0,2% līdz 2786,85 punktiem, bet indekss «Nasdaq Composite» kāpa par 0,6% līdz 7703,79 punktiem.

Londonas biržas indekss FTSE 100 otrdien kritās par 0,4% līdz 7703,81 punktam, Frankfurtes biržas indekss DAX 30 samazinājās par mazāk nekā 0,1% līdz 12 842,30 punktiem, bet Parīzes biržas indekss CAC 40 saruka par 0,4% līdz 5453,37 punktiem.

Eiro vērtība pret ASV dolāru otrdien kritās no 1,1784 līdz 1,1746 dolāriem par eiro, britu mārciņas vērtība pret dolāru samazinājās no 1,3379 līdz 1,3374 dolāriem par mārciņu, bet dolāra kurss attiecībā pret jenu palielinājās no 110,03 līdz 110,36 jenām par dolāru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu